альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Сімейні зустрічі у дитячій бібліотеці «Книгу в сім`ю – сім`ю в бібліотеку»

Досвід бібліотек для дітей України свідчить, що співпраця родини і бібліотеки стає дедалі актуальнішою і більш потрібною. І саме в наш нелегкий час дитяче читання як ніколи потребує підтримки. Реалізація цього завдання можлива за умови спільної діяльності бібліотеки і сім’ї.

І тому, дитяча бібліотека налагоджуючи шляхи співпраці з родинами, сприяючи постійному вдосконаленню виховних можливостей батьків, допомагаючи їм в оволодінні навичками сімейного читання, розпочала проведення сімейних зустрічей «Книгу – в сім`ю, сім`ю – в бібліотеку.

А розпочалися ці сімейні зустрічі з етно – колажу «Новорічні свята з добром ідуть до нас».

В бібліотеці на сімейні зустрічі зібралися користувачі бібліотеки та родини: Арай – Міцканюк, Лашових, Бицюкіних, Кутровських, Фарафонових.

Ведуча Лебедєва І.А. ознайомила дітей з новорічними та Різдвяними святами, бо саме в ці свята ми очікуємо дива та сподіваємося на здійснення найзаповітніших мрій. Діти дізналися. що народознавство є чистим джерелом, з якого ми черпаємо духовність, бо народне - це завжди правдиве, істинне, вічне й завжди сучасне. Це такі свята як: Свято Миколая, від якого ми чекаємо на зустріч з дивами, а також не забуваємо самі про добрі справи. Різдво Христове - багато століть тому, у небесах спалахнула Віфлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. Щороку відблиск цієї зірки будить в наших серцях віру у добро та любов. Ці свята увінчує Водохреща. Також діти дізналися про традиції його святкування, які збереглися до сьогодні.

А потім діти разом з батьками пограли у новорічну карусель «Святкові викрутаси цікаві для нас».

Розважаючись та відповідаючи на запитання, діти побували в різних країнах світу та дізналися про найцікавіші та неочікувані традиції святкування Нового року в цих країнах.

А ще діти пограли у святкову лотерею «Книжкові таємниці»,  де на каруселях були загадками книги та їх герої. Отже, усі діти ще раз зустрілися з героями улюблених книг, а за вірні відповіді ще й отримали призи. А щоб відчути атмосферу духовності, традицій, святкових заходів та емоцій, діти взяли участь у Різдвяному вертепі «Щедрівки і колядки з чарівної шухлядки». Тут діти розповідали вірші про Святого Миколая, про Новий рік, а Міцканюк Оля заспівала пісню «Нічка – чарівничка».

А ще діти отримали від бібліотеки сюрприз, приєднавшись до лялькової потіхи «Нічка зорі розсипає, всі чекають Миколая» у виконанні лялькового театру книги «Барвінок», де поринули у разом з героями у передсвяткові пригоди очікування Святого Миколая.

Батьки також ознайомилися з книжковою виставкою «Сім`я – мій дім, мій оберіг», де представлена література, призначена для сімейного читання із питань сімейної педагогіки, психології, культури сімейних відносин, та поспілкувалися між собою.

Сімейні зустрічі завершив солодкий стіл із гостинцями від Святого Миколая.

Традиції спільного читання батьків і дитини благодатно впливають на всю родину, які передбачають зміцнення духовних зв’язків сім’ї. Ось чому важливо правильно організувати дитяче читання, спрямувати його так, щоб дитина не розгубилася у книжковому морі, щоб спілкування з книгами стало звичним, і, що найважливіше, - приємним та улюбленим заняттям.

Адміністрація дитячої бібліотеки

скачать dle 12.0
Дата публікації: 17.12.2018 0 1 296
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно