альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

6 грудня - День Збройних Сил України

6 грудня в Україні відзначається загальне професійне свято усіх українських військовослужбовців - День Збройних Сил України.

6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла Закони "Про оборону України" та "Про Збройні Сили України". Рівно через два роки - 6 грудня 1993 року – Верховна Рада України заснувала дату для проведення Дня Збройних Сил України. Вона була приурочена до дня прийняття закону "Про Збройні Сили України".

Також у 1991 році була затверджена Концепція оборони і створення ЗСУ, згідно з якою в майбутньому Україна повинна була стати військово-нейтральною, позаблоковою і без'ядерною державою. Згідно з положеннями даної Концепції, розпочалося формування нової армії, а через два роки у українських військових з'явилося власне професійне свято - День Збройних сил України.

До складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними і Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами. У структуру Сухопутних військ входить армійська авіація і аеромобільні війська, механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, військомобільні десантні війська і Війська протиповітряної оборони. У структуру Повітряних сил включені винищувальна і штурмова авіація, розвідувальна, транспортна і бомбардувальна авіація, зенітно-ракетні та радіотехнічні війська.

Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.

Пам’ятаємо імена наших земляків, молодих людей, які віддали свої життя за свободу та незалежність нашої країни: Карбівничий С.В., Бондар О.Б., Гречаний В.В., Костенко К.О., Макаров С.В., Каленик С. В., Ліптуга О.С., Бойко О.О.  Низько схиляємо голови перед родинами, батьками і близькими загиблих.

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, Бажаємо вам незламної волі у подоланні усіх труднощів буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та здійснення мрій, а всім нам – миру і спокою на українській землі. Зі святом!

Бібліотека №1

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» -

Центр місцевого краєзнавства

скачать dle 12.0
Дата публікації: 06.12.2018 0 943
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно