альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Зустріч козаків Чорноморського округу імені Віталія Ракуленко у дитячій бібліотеці

У жовтні є багато святкових днів, а між ними є особливе свято, яке ми шануємо з великою повагою, і відзначаємо  його 14 жовтня. Це Покрова Пресвятої Богородиці – захисниці від усіх ворогів,  яка нас покриває своєю благодаттю,  День Захисника України – мужніх і відважних наших захисників та День українського козацтва, якому належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті нашого народу.

Виховуючи повагу до героїчного минулого нашого народу та героїв сьогодення,  дитяча бібліотека 11 та 12 жовтня  запросила учнів 4-б класу ЗОШ № 7 та 5-а класу ЗОШ №4 на зустріч козаками Чорноморського округу імені  Віталія Ракуленко та для посвяти їх у козачата. Представник козацтва, генерал – полковник Сергій Стрельчук, перший зам. Командуючого Чорноморського округу шляхетних козаків ім. Віталія Ракуленко розповів присутнім про історію виникнення Запорозького козацтва, цікаві факти із життя та побуту козаків – запорожців та про розташування сучасного козацтва на території міста Вознесенська. Діти особливо зацікавилися школою юних козаків, яка діє при штабі. Разом з козачками – берегинями та дітьми вони заспівали козацьких пісень.

Діти показали свою спритність, влучність та  кмітливість, взявши участь у конкурсах, змаганнях та вікторинах:  «Як колись на Україні проживали козаки»,  «Влучний козак», «Найкращий кашовар», «Хто кого перетанцює».

А ще діти порозважалися та послухали козацький гумор. А як наші козаки – запорожці боронили рідний край, дітям розповіли  лялькові герої козаки: «Довгий Чуб», «Пильне Око» та «Крути Вус».

 Перегляд літератури «Хай живе козацька слава», з якою познайомили дітей ведучі та  все побачене і почуте під час заходу, допомогло дітям відповісти на питання вікторини «Цікаве із життя козаків».

Урочисто й святково пройшло посвячення дітей у козачата де вони дали обіцянку «Від козака – малюка – до захисника».

Ведучі свята  та козаки Чорноморського округу імені Віталія Ракуленко побажали дітям  рости здоровими,  сильними, загартованими, здатними захистити себе та тих, хто потребує захисту, такими, як наші захисники, які нас сьогодні захищають на Сході України.

Хай не буде переводу козацькому роду.

Адміністрація дитячої бібліотеки

скачать dle 12.0
Дата публікації: 16.10.2018 0 1 262
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно