альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

«В Читачі посвята – для дітей всіх свято!» в Дитячій бібліотеці

Бібліотека – це той храм,

де завжди народжується

і зберігається духовність.

Пам’ятаймо, що у давнину

бібліотеку називали «дім життя»,

«притулок мудрості», «аптека для душі».

(В. Сухомлинський)

 

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, що відзначається вже 20 років 30 вересня, приємним сюрпризом для друзів дитячої бібліотеки стало свято «В Читачі посвята – для дітей всіх свято!»,  яке підготували для них працівники дитячої бібліотеки КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська». До дитячої бібліотеки завітали ветерани бібліотечної справи, Ландіна Світлана Григорівна, Чумаченко Наталія  Олександрівна, Чебан Ірина Євгеніївна, які багато років віддали служінню ЇЇ Величності – Книзі.  Чудові вітання для всіх присутніх прозвучали у віршах та пісні від наймолодших друзів бібліотеки – вихованців Комунального закладу дошкільної освіти комбінованого типу №4 "Золотий ключик". Учні 2-А класу ЗОШ № 7 теж не стояли осторонь, і привітали бібліотекарів чудовими віршами про книгу та храм душі – Бібліотеку.

Бібліотекарі зробили невеликий екскурс в розвиток бібліотечної справи та повідомили присутніх, що перша в Україні бібліотека була заснована великим київським князем Ярославом Мудрим у 1037 році в Київському Софійському соборі. У ній зберігалося понад 850 томів різних рукописних творів.

Одна з найбільших бібліотек світу — Національна бібліотека конгресу США. Заснована вона у 1800 році. Її книжковий фонд — 40 млн. книг.

А  найбільша бібліотека в Україні —Національна бібліотека ім. Вернадського. Її фонди становлять близько 15 мільйонів примірників. Україна має кілька десятків тисяч дитячих та шкільних бібліотек.

В нашому місті налічується 5 бібліотек. Їх двері завжди гостинно відкриті для читачів. Дитяча бібліотека одна з них. До послуг користувачів просторі, світлі читальні зали, різноманіття сучасних книг, журнальні новинки на будь – який смак, Інтернет - центр, зона Wi - Fi, вільний доступ до мережі Інтернет.

Впродовж свята всіх присутніх вітали Королева Книг, Осінь, Мері Поппінс із своїми настановами та чудовими загадками з-під парасольки, та лялькові герої улюблених дитячих книжок.

На святі були нагороджені активні користувачі бібліотеки, які впродовж року приймали участь та стали переможцями І - х турів, що пройшли на базі дитячої бібліотеки: Листопад Діана, учениця 3-А класу  гімназії, переможець І туру Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання», Гульченко Михайло, учень ЗОШ № 10, 3-Б класу, переможець І туру обласного конкурсу читаючих сімей «Сімейні історії», Алдошина Діана, учениця 4-Б класу, ЗОШ № 7, переможець І туру Всеукраїнського конкурсу – виставки дитячх малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова».

А в кінці свята учні 2-А класу ЗОШ №7 були урочисто посвячені у «ЧИТАЧІ дитячої бібліотеки» та склали обіцянку читачів: частіше відвідувати бібліотеку, та ніколи не забувати про найкращих друзів у житті – книги та ставитися до них бережливо та охайно. На згадку діти отримали «Пам’ятки Читача» та закладки для своїх улюблених книжок.

Адміністрація дитячої бібліотеки

скачать dle 12.0
Дата публікації: 02.10.2018 0 1 783
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно