альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Кожна людина має право на життя...

В ООН засудили порушення прав людини в Китаї

В ООН пройшли слухання, присвячені ситуації в галузі прав людини в Китайській Народній Республіці. Під час засідання Ради з прав людини учасники заявили, що ув’язнення уйгурів та представників інших меншин у регіоні Сіньцзян і на північному заході Китаю можна розглядати як злочини проти людяності.
Постійні члени ООН запропонували рекомендації, які допоможуть зупинити переслідування уйгурів і тибетців, а також забезпечать у Китаї свободу віросповідання.



Леслі Нортон, представниця Канади в ООН зазначила: «Канада рекомендує, щоб Китай змінив заходи покарання, які застосовують щодо уйгурів, тибетців та інших етнічних меншин, зокрема примусову працю, примусове переселення, примусову стерилізацію та обов’язкове відвідування певних шкіл. <…> А також щоб Китай поклав край усім формам викрадень правозахисників, представників етнічних меншин і практикувальників Фалуньгун*».
Представник Чехії закликав Китай припинити переслідувати релігійні групи та духовні течії, а також громадських активістів.
Вацлав Балек, представник Чехії в ООН зауважив:
 
«Сюди входять мусульмани-уйгури, тибетські буддисти, а також монголи, яких переслідують під приводом захисту національної безпеки. Також треба скасувати закон про нацбезпеку в Гонконгу, який ігнорує фундаментальні права та свободи людей».
ООН проводить Універсальний періодичний огляд кожної країни приблизно раз на чотири роки. Під час нього експерти оцінюють ситуацію з правами людини.
За день до цього на спеціальній зустрічі в межах огляду обговорили насильницьке вирізання органів у в’язнів сумління в Китаї. Зокрема, становище прихильників мирної практики медитації та вдосконалення Фалуньгун, яку влада країни репресує ось уже як 25 років. Як показують численні свідчення та звіти, органи вирізають у в’язнів для продажу та отримання прибутку.
Експертами, які дали свідчення на слуханнях, були адвокати з прав людини, професори та медичні працівники.
*Фалуньгун, також відомий як Фалунь Дафа, – це духовна практика, що включає повільні медитативні вправи та вдосконалення, засноване на принципах правдивості, милосердя та терпимості. Ця практика вперше була представлена громадськості в Китаї в 1992 році. До кінця 90-х років, за офіційними оцінками, їй займалось від 70 до 100 мільйонів китайців.
Потім у 1999 році КПК розв’язала жорстоку кампанію зі знищення цієї практики. Прихильники, які були відомі своїм міцним здоров’ям, також стали головними мішенями для примусового вилучення органів. Це санкціоноване державою масове вбивство затриманих з метою продажу їхніх органів
.скачать dle 12.0
Дата публікації: 15.03.2024 0 27
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно