альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Велика рада: частина третя - питання фінансування спортивних організацій

Отже, 23 квітня за моєї ініціативи відбулася Велика рада. Про перше й друге питання щодо об’їзних доріг та співфінансування різноманітних грантових проектів за рахунок коштів міського бюджету, вже було озвучено. Третє питання, яке було підняте мною перед громадою - це допомога у фінансуванні діяльності міських громадських спортивних організацій, що представляють мотобол, спідвей та футбол.

Найскладніша ситуація склалася з мотобольною командою. Майже десять років команду практично фінансує Президент клубу та приватний підприємець у сфері громадського транспорту Мурман Піпія. В цьому році гравці клубу поставили ультиматум – або він платить кожному з них за гру по 2 тис. грн., або частина гравців відмовляється грати. Без цих гравців команда не зможе брати участь у змаганнях через нестачу кадрів. Так, найближчим часом команда повинна взяти участь в іграх за Кубок України з мотоболу. Але якщо команда не поїде на змагання, в інших змаганнях брати участь сенсу вже немає. Наразі для участі в змаганнях за Кубок України потрібно близько 120 тис. грн. Це кошти на заробітні плати гравцям, а також витрати на дорогу в Полтаву, де проходитимуть змагання, витрати на проживання протягом змагань. Ціна питання загалом – приблизно 500 тис. грн. в рік. Виступи Мурмана Піпії, членів команди, прихильників мотоболу були емоційними. Висловлювалася спільна думка щодо необхідності залучення до діяльності команди місцевої молоді. Молодь гратиме за команду не заради грошей, а захищаючи честь і престиж міста. Також прозвучала слушна думка щодо активізації діяльності благодійного фонду, який був створений для фінансової підтримки команди. Озвучена пропозиція розмістити в засобах масової інформації, в соціальних мережах реквізити для перерахування коштів, а роботу благодійного фонду зробити більш прозорою і гласною.

Місто намагатиметься допомогти команді виїхати на змагання за Кубок України. Але питання фінансування команди є відкритим.

Представник клубу спідвеїстів розповів присутнім про свою проблему. Спідвей в місті тримається лише на ентузіазмі спортсменів.  Клуб також потребує досить значних коштів на функціонування. При цьому, молодь неохоче долучається до занять цим видом спорту. На щастя, багато з підприємців відгукуються на прохання спортсменів і допомагають їм: хто з ремонтом техніки, хто – з фінансуванням. Місто також надає допомогу спідвеїстам. Так, минулого року для них було закуплено спеціальні надувні борти, які дають змогу приймати в місті рейтингові змагання. Але, зазначаю, що спортсмени-спідвеїсти - більш самостійні у вирішенні багатьох проблемних питань.

Трохи краща ситуація зараз із футболом. Компанія «GregoryArber» взяла на себе забезпечення спортсменів формою. Міський голова запропонував присутнім та усім охочим долучитись до меценатської діяльності і надати посильну допомогу клубу. Тим більше, що футболісти в цьому році виявили бажання грати у футбол і робитимуть це безкоштовно. Вже 25 квітня відбувся перший матч команди проти команди ФК «Доманівка» в рамках чемпіонату Миколаївської області серед любителів.

Звертаюся до усіх прихильників спорту та прошу не бути байдужими до долі наших спортивних клубів. Вони дарують нам свято змагання і перемоги, показують цікаву гру заради нас. Ми хочемо, щоб спорт в місті розвивався, щоб наші спортсмени збирали стадіони вболівальників, але для цього потрібні досить значні кошти. Тому прошу усіх небайдужих долучитися до життя в громаді та надати посильну допомогу громадським спортивним клубам. Це відноситься не лише до перелічених видів спорту. У нас ще є багато секцій із єдиноборств, розвивається волейбол, баскетбол, теніс, міні-футбол тощо. Рівень розвитку спорту в наших руках, і лише ми усі разом можемо змінити ситуацію на краще. Вже цього тижня проведу робочі зустрічі з керівниками та представниками команд, про результати яких обов’язково повідомлю громадськість. Для пропозицій – номер телефону заступника міського голови Юрія Путія: 0667636594.

Віталій Луков, міський голова
скачать dle 12.0
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно