альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Модернізація Вознесенської лікарні триває

У місті Вознесенськ за кошти Євросоюзу готується тривають роботи з масштабної енергомодернізації будівель педіатричного відділення та поліклініки міської лікарні.

Нагадаємо, що всі будівельні роботи проходять у рамках проекту «Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні в м. Вознесенськ», який реалізує Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського союзу та з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.

Мета проекту «Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні в м. Вознесенськ» – знизити енергоспоживання в двох будівлях лікарні до 62% та викиди СО2 – до 183 т/рік.

В рамках проекту в будівлі педіатрії проводять комплексне утеплення будівлі: фасаду, фундаменту та горища, а також частково замінюють вікна та двері для суттєвого зменшення витрат тепла в холодну пору року та збереження прохолоди влітку. Також повністю замінюють застарілі системи електропостачання (проводку, автомати, силові шафи та ін.), освітлення, водопостачання та водовідведення. Модернізують систему вентиляції, що дозволить суттєво покращити якість повітря в приміщеннях.

У поліклініці утеплюють зовнішні стіни та технічний поверх. Також повністю замінюють вікна та двері, модернізують систему вентиляції.

Утеплення фасаду педіатрії відбувається за технологією «мокрого фасаду», коли утеплювач монтується на зовнішні стіни будівлі за допомогою клейової суміші та вкривається армуючою сіткою та шарами штукатурки. Недолік цього методу в тому, що ним можна користуватись тільки якщо температура повітря вища за +5°С.

Фасад будівлі поліклініки утеплюється за допомогою методу «вентильованого фасаду»: утеплювач кріпиться безпосередньо на зовнішні стіни будівлі, вкривається вітрозахисною плівкою та спеціальними панелями, які монтуються на металевий каркас. При цьому роботи можна проводити навіть при від’ємних температурах. Варто відмітити, що товщина шару утеплювача на будівлі поліклініки – 15 см, що означає високий рівень ефективності такої системи.

На даний момент в будівлі педіатрії повністю завершено утеплення горища та майже завершено утеплення фасаду будівлі. Тривають роботи з утеплення цоколю та фундаменту.

В будівлі поліклініки завершено утеплення технічного поверху, утеплення фасаду наразі триває.

Також у поліклініці демонтовано старий ґанок. Його замінять на новий – з приставними піддашками. Таке рішення дозволить видалити існуючі «містки холоду» та звести щорічні витрати лікарні на косметичний ремонт ґанку майже до нуля.

В обох будівлях замінено систему теплопостачання зі встановленням індивідуальних теплових пунктів. Це дозволить регулювати кількість тепла, що подається до будівлі, а отже – і витрати на її опалення.

Для моніторингу споживання енергоресурсів у будівлях встановлять систему онлайн-моніторингу споживання енергоресурсів. Така система дозволить чітко бачити, скільки того чи іншого виду енергії було спожито у конкретний момент часу або протягом деякого періоду.

У поліклініці абсолютно всі старі дерев’яні та пластикові вікна замінили на сучасні енергоефективні вікна виробництва компанії Rehau. Вікна мають профільну систему REHAU Euro 70. У віконних рам п’ятикамерна будова з низьким коефіцієнтом теплопередачі, що у поєднанні з двокамерними склопакетами з аргоном та напиленням забезпечує високий рівень теплоізоляції і, як наслідок, ефективність збереження тепла в приміщеннях.
В рамках заміни систем водопостачання та водовідведення в педіатрії замінюється сантехніка та труби. Старі крани також замінюють – на нові, обладнані ефективними аераторними насадками. Такі насадки насичують потік повітрям і суттєво скорочують витрати води.

Одне з завдань Фундації ПАУСІ, що реалізує проект – частково перевести одну з будівель на відновлювальні джерела енергії. У зв’язку з цим у педіатрії встановлюють тепловий насос «повітря-вода», який буде частково забезпечувати будівлю теплом і гарячою водою. Необхідно відмітити, що енергія від теплового насоса є екологічно чистою.

Остаточне завершення всіх будівельних робіт у Вознесенській лікарні заплановано на кінець квітня 2019 року.

Довідково: З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенськ”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 62% в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.
скачать dle 12.0
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно