альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

До уваги співвласників багатоквартирних будинків, що знаходяться на балансі КП «Єдність»!

Шановні мешканці багатоквартирних будинків! Наше житло - найважливіший елемент сімейної власності. Сьогодні в нашій країні житло для багатьох сімей залишилося єдиним коштовним майном, про збереження якого потрібно піклуватися. А оскільки квартира знаходиться в багатоквартирному будинку, то піклуватися потрібно не тільки про неї, але і про весь будинок.

Згідно діючого законодавства, а саме Закону Україну «Про приватизацію державного житлового фонду» власники квартир багатоквартирних будинків, є співвласниками допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утримання будинку і прибудинкової території. Як зазначено частиною 1 статті 5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015р. № 417- VIII, спільне майно багатоквартирного будинку є спільною сумісною власністю співвласників.

Таким чином багатоквартирний житловий будинок не може знаходитися у комунальній власності.

Тому всі багатоквартирні будинки, які знаходяться на балансі Комунального підприємства «Єдність» будуть списані з балансу підприємства до 1 вересня 2019р. згідно постанові КМУ від 20.04.16 р. № 301 «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків».

Після списання житлових будинків КП «Єдність» не буде виконувати роботи з поточних ремонтів конструктивних елементів житлового будинку, утримання прилеглої території, здійснювати розрахунки за використання електричної енергії на освітлення місць загального користування (під’їзди, підвали).

Шановні мешканці, ви маєте можливість вільного вибору форм управління багатоквартирним будинком!

Відповідно до законодавства існує три форми управління багатоквартирним житловим будинком:

  1. управління самостійно співвласниками (більш характерна для одноповерхових будинків).
  2. ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).
  3. управитель, якого обирають самі співвласники на загальних зборах співвласників або орган місцевого самоврядування на конкурсній засаді відповідно протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку з проханням призначити управителя. Така форма управління передбачає, що усі питання та проблеми з надавачами житлово-комунальних послуг вирішуються управителем.

Бажаючим в подальшому отримувати послуги з управління житловим будинком Комунальним підприємством «Єдність», необхідно після списання багатоквартирного будинку з балансу обрати підприємство управителем на договірній засаді.

За більш детальнішою інформацією просимо звертатися до Управління ЖКГ та КБ Вознесенської МР за адресою: пл. Центральна,1 каб. № 37, 3-й поверх, тел. 4-05-41.

Управління ЖКГ та КБ ВМР

скачать dle 12.0
Дата публікації: 11.06.2019 0 1 707
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно