альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вознесенський місцевий центр з надання БВПД інформує

Відповідно до закону «Про попередження насильства в сім’ї» насильством в сім’ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру одного члена сім'ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують права і свободи члена родини як людини та громадянина, завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров'ю.

Відповідно до закону «Про протидію торгівлі людьми» торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.


11 лютого розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Про це повідомив Урядовий портал з посиланням на інформацію Міністерства соціальної політики України (https://www.kmu.gov.ua/news/sogodni-rozpochala-robotu-garyacha-liniya-dlya-osib-yaki-postrazhdali-vid-domashnogo-nasilstva)

Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

Як зазначив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський, оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства.

На «гарячій» лінії:

- надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства,

- надається психологічна допомоги потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.

Тобто у разі потреби людина отримає практичну інформацію, що робити і куди звертатись при виявленні загрози чи проблеми.


КУДИ ЗВЕРНУТИСЯ ПО ДОПОМОГУ ПРИ ВИЯВЛЕННІ ЗАГРОЗИ ЧИ ПРОБЛЕМИ:

Поліція. Ви можете викликати поліцію за номером 102 або звернутися особисто до Національної поліції та написати заяву про вчинення насильства.

Медичні установи. Якщо Ви зазнали фізичного чи сексуального насильства і потребуєте медичної допомоги, варто звернутися до медичної установи за місцем проживання або викликати «швидку» за номером 103.

Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Центри соціальних служб надають соціальні послуги та психологічні консультації. За можливості спрямовують до центрів соціально-психологічної допомоги.

Служба у справах дітей. Якщо у Вашій сім’ї є діти, вони страждають від насильства, навіть, якщо є його свідками. Зверніться до служби для психологічної допомоги та захисту прав дітей.

Громадські організації. У більшості регіонів є громадські організації, які надають юридичні, психологічні та соціальні послуги особам, що зазнали домашнього насильства. Деякі з них мають «гарячі лінії» та притулки.

Центри безоплатної правової допомоги. Ви можете отримати необхідну юридичну консультацію чи супровід, якщо підпадаєте під категорію користувачів Центрів БПД.


Контакти найближчих установ та організацій Ви можете отримати на:

  • Національній «гарячій лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації за номером 0-800-500-335 або 116-123 (з мобільного)
  • На «Гарячій лінії» системи безоплатної правової допомоги

0-800-213-103

Отримати консультацію з правових питань можна у Вознесенському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює за адресою: 56000, м. Вознесенськ, вул. Київська, 26а, тел. (05134) 3-25-14

Перейти на офіційну сторінку наFacebookможна за посиланням: https://www.facebook.com/vmcbvpd/

Місце розташування та контакти відділів бюро правової допомоги:

https://mykolaiv.legalaid.gov.ua/ua/miscevi-centri/voznesenskyi-mistsevyi-tsentr-z-nadannia-bezoplatnoi-vtorynnoi-pravovoi-dopomohy

Ще більше консультацій з правових питань на інформаційному ресурсі WikiLegalAid, який можна знайти за посиланням wiki.legalaid.gov.ua.


скачать dle 12.0
Дата публікації: 13.02.2020 0 927
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно