альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

«Охорона материнства та сім’ї»

Діяльність працівників центрів безоплатної правової допомоги перш за все направлена на активне поширення правової інформації та забезпечення доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад.

Так в рамках інформаційного тижня «Охорона материнства та сім’ї» для громадян території обслуговування Вознесенським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги працівниками центру проведено низку інформаційних заходів.

14 травня в приміщенні Братської та Доманівської районних філій Миколаївського обласного центру зайнятості проведено семінари на тему «Охорона материнства та сім’ї». Працівниками Братського та Доманівського бюро правової допомоги спільно з представниками центру зайнятості присутніх поінформовано щодо питань стягнення аліментів на дитину, відповідальності за несплату аліментів, а також протидії домашньому насильству, при цьому, розглянуто спеціальні заходи: терміновий заборонний припис та обмежувальний припис.

По завершенню семінарів працівниками бюро забезпечено роботу дистанційних пунктів доступу до БПД на базі установ. Громадянам, що звернулися роз’яснено питання стягнення аліментів, прийняття спадщини та визнання права власності на нерухоме майно.

У Трикратському центрі культурно-громадського розвитку «Молодь дій» відбувся круглий стіл «Насильство в сім’ї. Як розпізнати та захистити себе» за участю, працівників центру правової допомоги та студентів Вознесенського коледжу МНАУ. Розглядали у чому полягає насильство, прояви різних видів насильства, спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, як себе захистити та куди звернутись за допомогою.

Того ж дня головним спеціалістом Южноукраїнського бюро правової допомоги Нестеренко Інгою Вікторівною проведено робочу зустріч із начальником/очильником Южноукраїнського відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління національної поліції в Миколаївській області – Третьяком Андрієм Леонідовичем. Основною метою зустрічі стало обговорення питання щодо шляхів співпраці з питань протидії домашньому насильству через термінові заборонні та обмежувальні приписи стосовно кривдника. Крім того, Андрія Леонідовича було ознайомлено з переліком правових послуг, які надає Южноукраїнське бюро правової допомоги та категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. По закінченню зустрічі було вирішено розробити план спільних заходів.

Начальник Первомайського бюро правової допомоги прийняв участь у засіданні координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Первомайської міської ради. Члени коордради розглянули та прийняли відповідні рішення із таких питань порядку денного: про представлення до відзначення державною нагородою України «Мати-героїня»; про здійснення соціальної роботи з сім’ями та особами, які опинились в складних життєвих обставинах за 2018 рік; про зняття із соціального супроводу сімей, які опинились в складних життєвих обставинах.

16 травня для осіб, що стоять на обліку у Вознесенському МРВ філії Державної установи «Центр пробації»заступник директора центру правової допомоги прочитав лекцію з питань виплат тимчасової державної соціальної допомоги та надав роз’яснення стосовно термінового заборонного та обмежувального припису. По завершенню лекції забезпечено діяльність дистанційного пункту доступу до БПД та надано правові консультації з питань порядку відбування умовного покарання, порядку відшкодування збитків завданих кримінальним правопорушенням.

Більш детально про діяльність Вознесенського місцевого центру з НБВПД можна ознайомитись на сторінці Facebook https://www.facebook.com/vmcbvpd/ 


скачать dle 12.0
Дата публікації: 16.05.2019 0 805
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно