альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Правовий ланч з питань сімейного права у Вознесенському місцевому центрі з НБВПД

Правовий ланч з питань сімейного права у Вознесенському місцевому центрі з НБВПД

Серед усіх звернень, що надійшли у 2018 році до місцевих центрів надання безоплатної правової допомоги 17% є зверненнями з сімейного права. З вирішенням такого роду питань громадяни звертаються не тільки до системи безоплатної правової допомоги, а й до інших установ. Саме тому працівниками Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги організовано інформаційний захід «Правовий ланч з питань сімейного права» для представників установ та активних громадян міста Вознесенська та району. У «правовому меню» розглядали такі «страви», як укладання шлюбного договору, поділ майна подружжя, аліменти, допомогу малозабезпеченій сім’ї.

Згідно зі статистичними даними, кожен другий шлюб в Україні завершується розлученням. Саме тому питання поділу спільного майна подружжя залишається одним з найактуальніших у процесі вирішення сімейних спорів. Це зумовило укладання шлюбних договорів, але чи вирішує це проблему сімейних суперечок? Яка різниця між шлюбним договором та договором про поділ майна? У яких випадках стосовно поділу майна варто звернутися до суду? Яких помилок слід уникати, щоб зберегти своє майно?

Далі говорили про закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, причому не тільки щодо дітей, а й на утримання одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, який набирав чинності 6 лютого 2018 року. З’ясували як захистити свої права. Як оформити аліменти? Який розмір аліментів на дитину? Яка відповідальність за несплату аліментів?

Наостанок розібралися з порядком призначення і виплат державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Розглянули поняття «малозабезпечена сім’я» та кому надається допомога. Куди звертатися за допомогою? Які документи необхідні для призначення соціальної допомоги? Дізнались про строк та розмір соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. З’ясували випадки, коли допомога не призначається та умови припинення виплат.


Вознесенський МЦ з НБВПД. м. Вознесенськ, вул. Київська 26а, тел.: (05134)3-25-14

скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.03.2019 0 904
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно