альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

«Державна послуга Онлайн-Дія»

Цього року представник громадської організації «Агенство економічного розвитку» Савчук Вікторія відвідала КУ «ТЦСО м.Вознесенська» та презентувала для студентів Університету третього віку електронні сервіси, а саме «Державна послуга Онлайн-Дія». Слухачам довели, що вони матимуть змогу отримати 1000 гривень від держави за пройдений повний курс вакцинації (за умови наявності смартфону). Гроші надаються на 4 місяці з моменту отримання. Якщо за цей час вони не будуть витрачені, рахунок закриють. Також проведено презентацію електронних сервісів для мешканців Вознесенської громади, яку відвідали зокрема найактивніші пенсіонери та особи з інвалідністю. До презентації онлайн підключались представники Міністерства цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН (ПРООН), які розповіли про нові цифрові послуги, доступні для громадян на порталі та у мобільному застосунку «Дія».
«Дія» - це один портал, де можна отримати всі послуги онлайн: швидко та зручно. Ця програма є унікальною, оскільки одночасно бізнес отримує від держави фінансову підтримку, а громадяни - безкоштовні послуги. На сьогодні застосунок «Дія» пропонує 15 цифрових документів та 9 послуг і ним вже користуються понад 13,5 мільйонів українців.
Застосунок дає змогу зберігати водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти й інші документи у смартфоні, а також користуватись допомогою «єПідтримка», яка надається повністю вакцинованим громадянам України віком від 18 років за їх бажанням одноразово у розмірі 1000 гривень.
Ліки на ковідну тисячу: хто і як може витратити:
- з 24 січня на гроші програми «єПідтримка» українці віком від 60 років можуть купити ліки. Умова все та ж – наявність зеленого COVID-сертифіката. Вік покупця банки перевірятимуть на момент проведення платеж;
- тисячу можна витратити як на ліки, що видаються за рецептом, так і безрецептурні. Не можна купувати кошти з недоведеною ефективністю, біологічно активні добавки чи медичні прилади;
- придбати ліки можна безпосередньо в аптеці, розплатившись за допомогою смартфона (для цього має бути функція безконтактної оплати NFC). Також оформити купівлю ліків можна через інтернет, розплатившись онлайн.
Як отримати тисячу без смартфона чи без «Дії»:
- поки що лише два банки видають пластикові картки для програми «єПідтримка» – Monobank та Альфа-Банк. Але отримати їх можна лише за наявності профілю у «Дії»;
- українці, які не мають програми «Дія», смартфона, рахунків у банку зможуть отримати тисячу гривень за вакцинацію з другого або третього кварталу 2022 року.
Як ще планують розширити програму «єПідтримка»:
- українцям, які отримали бустерну дозу вакцини, додатково виплачуватимуть 500 гривень. Можливість отримати «бонус» з'явиться орієнтовно у березні;
- купувати ліки на тисячу незабаром зможуть не лише пенсіонери, а й люди з інвалідністю І та ІІ групп;
- уряд протягом лютого має дозволити використати кошти «єПідтримки» для оплати комунальних послуг. Але це буде доступно лише громадянам старше 60 років.

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 09.02.2022 0 846
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно