альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Сьогодні Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.
Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії Генасамблеї ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Для України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.
Зараз, в наш високотехнологічний і цивілізований вік, рабство здається чимось давно забутим, яке давно пішло в далеке середньовічне минуле. Але, на жаль, це не так. І тепер, досі процвітає у світі торгівля людьми.
Через пандемію Ковід-19 , як наслідок, масове безробіття, тому потрапити в тенета работоргівлі досить легко.
Як показує практика у переважній більшості злочин починається з того, що торгівці людьми пропонують своїм майбутнім жертвам привабливі можливості працевлаштування. У багатьох випадках особа дізнається про дійсні «умови договору» лише після своєї появи в місці призначення, вже тоді, коли в неї відбирають паспорт, вдаються до фізичного та психічного насильства щодо неї, вимагають відробити гроші, витрачені на оформлення документів, віз та проїзних квитків.
Для того, щоб уникнути негативних наслідків у майбутньому та не потрапити в рабство необхідно дотримуватись наступних порад.
Насамперед нікому не довіряйте Ваш паспорт. Документи, які засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас. Повідомте своїм рідним, друзям чи близьким детальну інформацію про своє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого закордонного паспорту і контракту.
Перед від’їздом за кордон з’ясуйте номери телефонів українських посольств та консульських представництв у країні, до якої Ви виїжджаєте. Якщо Ви опинилися у скрутній ситуації, залишилися без паспорту або Вам хтось загрожує, звертайтесь до представників посольств своєї країни. Також Ви можете скористатися послугами неурядових організацій та служб, які активно працюють в зарубіжних країнах, надаючи допомогу особам, які опинились у складному становищі.
Важливо пам’ятати, що термін перебування на території іноземної держави зазначений у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливлює Ваш наступний виїзд за кордон.
Як будь-який злочин, рабство і рабськоподібні практики існують і поширюються, в тому числі, за мовчазної згоди і потурання більшості. Тож процеси скасування рабства потребують широкого суспільного розголосу на національному та міжнародному рівнях. Бо байдужість створює підґрунтя для повернення рабства у сучасний світ.
Не будьмо байдужими!
Скажи ні сучасному рабству!
Телефонуйте на Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства,протидії торгівлі людьми та гендерної дискримінації (цілодобово, анонімно, безкоштовно).
Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації працює з 1997 року.
З 2003 року – отримала статус Національної, а з 2017 року функціонує за єдиним гармонізованим загальноєвропейським номером з надання психологічної допомоги 116 123. Це єдина в Україні національна і безкоштовна гаряча лінія з питань попередження ґендерно зумовленого насильства та торгівлі людьми.
0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного)
116 123 (з мобільного)
Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:
0 800 505 501 (безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні),
527 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні), графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00, 102 (цілодобово)
Нагадуємо! У разі, якщо Ви стали стати жертвою домашнього насильства або у разі виникнення небезпеки торгівлі людьми (володіння інформацією щодо таких людей) в межах Територіальної громади міста Вознесенська, Вам необхідно звернутись до Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, вул.Пушкінська, 1,каб.2, тел. 05134-32292 або Вознесенського міського центру соціальних служб Вознесенської міської ради, вул.Соборності,41, тел. 05134-32107, графік прийому звернень: пн-пт з 08:00 до 16:00.

Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 02.12.2021 0 1 295
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно