альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Метою проведення акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.
До проведення акції “16 днів проти насильства” може долучитися:
- кожна особа, яка своїми власними діями (підтримкою, розповіддю про власний
досвід, порадою) може призупинити насильницькі дії;
- кожна організація, яка може долучитися до проведення даного заходу, провести
будь-який захід спільно з іншими організаціями;
- кожна особа, яка говорить вголос про неприпустимість побиття, психологічного,
фізичного та інших видів насильства, про зґвалтування та про приниження жінок і
дівчат, чоловіків і хлопців на роботі, в родині, серед друзів чи колег.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
25 листопада
Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок
1 грудня
Всесвітній день боротьби зі СНІДом
2 грудня
Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня
Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
5 грудня
Міжнародний день волонтера
6 грудня
Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі
9 грудня
Міжнародний день боротьби з корупцією
10 грудня
Міжнародний день прав людини

Особлива увага під час проведення акції приділяється питанням домашнього насилля, тому акція спрямовується проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому.
Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.
Наслідки насильства в сім'ї - це стреси і велика кількість психологічних проблем, в тому числі психічні розлади, психосоматичні захворювання, аж до наркоманії і суїциду, зруйновані сім'ї і покалічені долі. І дуже часто такі злочини залишаються безкарними.
Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання. Сучасне розвинуте суспільство не сприймає насильства, а рішення проблеми заподіянням фізичного болю повинне раз і назавжди зникнути зі «списку можливих варіантів».
Нагадуємо! У разі, якщо Ви стали стати жертвою домашнього насильства або у разі виникнення небезпеки торгівлі людьми (володіння інформацією щодо таких людей), необхідно звернутись за номерами телефонів Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 (безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні), 527 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні), графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00, 102 (цілодобово) або до Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, вул. Пушкінська, 1, каб.2, тел. (05134) 3 22 92, до Вознесенського міського центру соціальних служб Вознесенської міської ради, вул. Соборності,41, тел. (05134) 3 21 07, графік прийому звернень: пн-пт з 08:00 до 16:00.

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 22.11.2021 0 759
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно