альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Субсидії з жовтня 2021 по квітень 2022рр.

Програма житлових субсидій була започаткована 1995 році рішенням Уряду України для допомоги родинам в оплаті житлово-комунальних послуг. Умови призначення та розрахунку субсидії змінюються. У зв’язку з тим, що субсидії, які були призначені з травня 2021 року, будуть перераховані з жовтня 2021 року по квітень 2022 року на опалювальний період в автоматичному режимі. Розрахунок буде здійснено після отримання всіх відповідей від Державної податкової служби, Пенсійного фонду України, організацій надавачів житлово-комунальних послуг. ТОБТО, РОЗРАХУНОК ВІДБУДЕТЬСЯ НЕ РАНІШЕ 15-25 ЖОВТНЯ.
Чинним законодавством передбачено, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів повідомити про зміну соціального статусу як членів домогосподарств, так і членів їх сімей, зміну у складі зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, сімейного стану та інші зміни, які впливають на право або розмір субсидії. Також необхідно повідомляти про наявність транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда та причепа), у разі придбання або набуття права власності в інший спосіб житлового приміщення, транспортного засобу, земельної ділянки, якщо придбання відбулося протягом 12 місяців перед місяцем зверненням за призначенням субсидії на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.
З початком опалювального періоду 2021/2022 років для одержувачів субсидії також визначається право на призначення субсидії, змінюється період за який враховуються доходи. Для призначення житлової субсидії з жовтня 2021 року будуть враховуватися доходи за перше півріччя 2021 року.
Згідно із законодавством України право на отримання житлової субсидії мають домогосподарства, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї. У зв’язку з тим, що в неопалювальний період розмір платежів значно менше, у багатьох домогосподарств на літній період призначена субсидія в розмірі «0», але з початком опалювального сезону, а саме, з 16 жовтня 2021 року по 15 квітня 2022 року включно буде проведено розрахунок субсидії з урахуванням опалення житлових приміщень (з листопада суми будуть перераховані так як з цього місяця враховуються всі 30 діб).
При первинному зверненні за призначенням субсидії чинним законодавством передбачено можливість звернення протягом двох місяців з початку неопалювального (опалювального) періоду та субсидія призначається з початку такого періоду.
Основною вимогою для призначення житлової субсидії залишилося погашення своєї частини платежу за житлово-комунальні послуги. Якщо у громадянина є прострочена заборгованість по оплаті строком більше трьох місяців, субсидія не призначається і термін її дії на наступний період не продовжується. Можлива лише заборгованість, яка не перевищує 340 грн. за всі житлово-комунальні послуги. У разі наявності такої заборгованості законодавством передбачена можливість погасити борги або укласти договір реструктуризації і отримати субсидію з початку сезону.
Заява та декларація при первинному зверненні може бути надіслана поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 04.10.2021 0 718
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно