альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Про комплексну послугу «Муніципальна няня»

Право на отримання компенсації послуги "муніципальна няня" за здійснення догляду за дитиною протягом місяця мають право: громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України.
Компенсацію послуг няні не можуть отримувати батьки, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу та прийомні батьки, якщо вони вже отримують грошову допомогу відповідно до законодавства, отримувачам послуги "муніципальна няня", які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. .
Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати, відпустку для догляду за дитиною та інші гарантії.
Компенсація послуги "муніципальна няня" надається отримувачам послуги “муніципальна няняˮ за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини відповідно до Закону України “Про зайнятість населенняˮ, а саме - статті 4 цього закону.

Винятки для отримувачів послуги "муніципальна няня":
● особи, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю;
● особи, які здійснюють догляд за дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок ІV ступеня, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність;
● отримувачів послуги "муніципальна няня", у яких одночасно народилося троє і більше дітей;
● компенсація послуги "муніципальна няня" надається у разі, коли один або обидва з батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю І або ІІ групи.
Важливо! Компенсація послуги "муніципальна няня" не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.
Компенсація послуги "муніципальна няня" виплачується отримувачу послуги "муніципальна няня" в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, установленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня, але не більше від вартості послуги "муніципальна няня", сплаченої отримувачем послуги "муніципальна няня", з 1 січня 2021 року сума компенсації складає 1921 гривня на місяць.
У разі догляду за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок ІV ступеня, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, компенсація послуги "муніципальна няня" виплачується у двох розмірах прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років (3842 гривні у 2021 році), установленого на 1 січня відповідного року, але не більше від вартості послуги "муніципальна няня", сплаченої отримувачем послуги "муніципальна няня".

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 04.10.2021 0 417
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно