альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Запрацював новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги “пакунок малюка”

З 1 вересня 2020 року запрацював новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги “пакунок малюка”, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 року № 744 “Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.
Кожна сімʼя, у якої народилася дитина, має право на отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Допомогу можна отримати впродовж 30 днів після народження дитини. У разі неотримання такої допомоги з незалежних від батьків причин, вони можуть звернутися за грошовою компенсацією вартості натуральної допомоги “пакунок малюка”. Для тих батьків, хто віддає перевагу грошовій компенсації, вже з 1 липня 2021 року виплата такої компенсації проводитиметься за бажанням батьків замість одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.
Право на отримання грошової компенсації мають: громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі) і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.
Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину для придбання дитячих товарів та товарів для породіллі.
Призначення грошової компенсації здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування отримувача, або через сайт Міністерства соціальної політики.
Для отримання компенсації батьки повинні звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем їхнього проживання/перебування із заявою (за встановленою формою) та пакетом документів у паперовому вигляді.
Перелік документів:
- відкрити в АТ «КБ «Приват» рахунок зі спеціальним режимом використання й отримати картку для виплат «пакунок малюка»;
– копія свідоцтва про народження дитини;
– довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»;
– копію ідентифікаційного номеру або копію паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від отримання ідентифікаційного номеру);
Після звернення із заявою та пакетом документів про призначення грошової компенсації, структурні підрозділи розглядають подані документи (відомості), перевіряють видачу одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини вдома або за межами України) та протягом 5 робочих днів з дня надходження заяви приймають рішення.
Якщо всі документи подані та відомості зазначено вірно – приймається рішення про призначення грошової компенсації. Якщо документи подано не в повному обсязі – приймається рішення про відмову у призначенні грошової компенсації (із зазначенням причини відмови та порядку оскарження такого рішення).
Щомісяця до 10 числа структурні підрозділи формують реєстр Отримувачів грошової компенсації та подають Мінсоцполітики, який в свою чергу формує зведений реєстр та не пізніше наступного робочого дня передає Банку.
Протягом 7 робочих днів після формування зведеного реєстру Казначейство здійснює перерахування коштів на поточний рахунок Банку для подальшого їх перерахування на рахунки Отримувачів.
Увага! Кошти можуть бути витрачені протягом року з дня їх зарахування на рахунок.
З 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору чи отримати натуральну допомогу «пакунок малюка» чи грошову компенсацію вартості натуральної допомоги «пакунок малюка».

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 08.06.2021 0 653
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно