альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Реабілітація осіб з обмеженими можливостями

З метою поліпшення роботи щодо соціального обслуговування осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення, забезпечення надання їм необхідної допомоги в питаннях щодо трудової, професійної та медико-соціальної реабілітації і трудової зайнятості, працівниками Управління постійно підтримується в актуальному стані створена електронна база даних з проблем інвалідності, інформаційні матеріали якої регулярно заносяться до Централізованого банку з проблем інвалідності Міністерства соціальної політики України. Через даний банк формуються замовлення на забезпечення засобами реабілітації.
На виконання вимог Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. №321, зі змінами, здійснюється за укладеними 2-х сторонніми та 3-х сторонніми договорами забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремі категорії населення технічними та іншими засобами реабілітації.
Новий механізм забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення засобами реабілітації включає супровід особи з інвалідністю протягом усього процесу замовлення та отримання того чи іншого виробу.
З початку року видано 709 направлень на забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації.
10 дітей з інвалідністю пройшли курс реабілітації в реабілітаційних установах відповідно до постанови КМУ від 27.03.2019р. №309 на суму – 159,7 тис. грн.
16 осіб з інвалідністю оздоровлено у санаторно-курортних закладах на суму – 184,1 тис. грн. Компенсаційні виплати за невикористане санаторно-курортне лікування отримали 27 осіб на суму 12468 грн. 565 осіб з інвалідністю отримали державні соціальні допомоги з державного бюджету на суму 14111,4 тис. грн., з них 356 осіб – допомогу по 1000 грн. (одноразова допомога у зв’язку з негативними наслідками поширення гострої респіраторної хвороби COVID -19).
54 особам з обмеженими фізичними можливостями виплачено грошову компенсацію на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування на суму 23,71тис. грн.
Забезпечено путівками на санаторно-курортне лікування з ліквідатори аварії на ЧАЕС І кат. на суму 23,1 тис. грн.
Станом на 15.12 2020 року до цієї бази даних занесені інформаційні дані щодо 2938 осіб з обмеженими функціональними можливостями та інших окремих категорій населення, які отримали технічні засоби реабілітації або перебувають на обліку для їх отримання. Законодавством не передбачено, але з місцевого бюджету винайшли можливість надавати пільги у вигляді 50% знижки на ЖКП 75 особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи.
Міською радою, виконавчим комітетом та міським головою підтримується виконання всіх державних програм та додатково надаються кошти з місцевого бюджету для поліпшення життя осіб з інвалідністю міста. Так, з початку 2020 року видано 641 засіб реабілітації, на що використані кошти державного бюджету у сумі 2480,6 тис. гривень.

Управління соціального захисту населення ВМР
скачать dle 12.0
Дата публікації: 21.12.2020 0 559
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно