альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Субсидії з 1 жовтня 2019 року

З 1 жовтня 2019 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14.08.2019р. №807 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», відповідно якої постанова Кабінету Міністрів України від 21.10.1995р. №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» викладено в новій редакції. Суттєвих змін щодо призначення, або розрахунку субсидії не відбулось.

Починаючи з жовтня поточного року, виплату готівкових субсидій здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення. Для цього Пенсійний фонд надасть виплатні реквізити (рахунки в уповноважених банках або почтові реквізити), на які пенсіонери отримують пенсію.Тим, хто ще не на пенсії, виплата здійснюватиметься на відкриті раніше рахунки в Ощадбанку. Але, якщо субсидіант бажає отримувати монетизовану допомогу на оплату комунальних послуг у іншій банківській установі, йому потрібно із відповідною заявою звернутися в Управління соціального захисту населення. Разом із заявою потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання одержувати субсидію готівкою.

Одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках до надання інформації про платіжні реквізити отримуватимуть монетизовану субсидію через Укрпошту за адресою, вказаною при зверненні за субсидією.

Тим, кому призначено безготівкову форму допомоги, а це ті домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги, отримуватимуть субсидію виключно через Ощадбанк.

Відповідно до Постанови № 848 з 1.10.2019 р. (без змін від попередньої) - у разі коли, за даними Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, виконавцем послуги з постачання та розподілу природного газу всупереч рішенням зазначеної Комісії щодо заборони під час здійснення комерційних розрахунків за використаний побутовим споживачем природний газ приводити об’єми такого газу у відповідність із стандартними умовами відповідні нарахування проведено, заборгованість за таким виконавцем не враховується при розрахунку субсидії.

З жовтня 2019 року субсидію на опалювальний період 2019-2020рр. буде перераховано автоматично з врахування періоду доходу громадян за І-ІІ квартали 2019р., а длянепрацюючих пенсіонерів з врахування розміру пенсії за серпень поточного року. Тобто, якщо Вам розрахованосубсидію з травня 2019 року, навіть якщо розмір субсидії 0,00грн., Вам не потрібно підтверджувати інформацію про зареєстрованих та проживаючих (не потрібно доносити довідку про склад зареєстрованих кому субсидія призначена),

Також вважаємо за необхідне повідомити: з 25 серпня 2019р. по 10 жовтня 2019р. заборонено працювати в програмному комплексі «Житлові субсидії», так як у звʼязку зі змінами щодо виплати субсидії відбувається оновлення в програмі, тобто звернення з 25.08.2019р. поки не опрацьовуються.

Управління соціального захисту населення

Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 01.10.2019 0 1 008
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно