альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Родини з дітьми на постійному контролі у соціальних служб міста

20 серпня в рамках співпраці Служби у справах дітей та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено спільний профілактичний рейд за місцем проживання сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах на території сіл Новогригорівка та Ракове, а також в м. Вознесенську.

Соціальними службами перевірялися умови проживання дітей в сім’ях, які перебувають під соціальним супроводом та вивчалися питання, пов’язані з підготовкою дітей до навчального року. Особлива увага приділялася дітям, які підуть до школи в перший клас. Переважна більшість таких сімей не надто переймається питанням підготовки дітей до школи, оскільки усі придбання стосовно одягу, взуття, спортивної форми та шкільного приладдя залишають на останні дні серпня. З метою збереження права кожної дитини на здобуття безкоштовної освіти в навчальних загальноосвітніх закладах Територіальної громади м. Вознесенська, такі сім’ї Службою у справах дітей тримаються на особливому контролі.

Також, під час проведення спільного рейду, Службою у справах дітей спільно з ВМЦСССДМ, було відвідано родину та проведено відповідно до повноважень роботу з родиною дитини, яка самовільно залишила місце проживання та на теперішній час перебуває в розшуку. Саме відносно матері цієї родини Органом опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради в поточному році вирішувалося в судовому порядку питання щодо позбавлення батьківських прав за неналежне виконання батьківських обов’язків, оскільки дитина вже неодноразово залишала місце проживання, бродяжила, порушувалося її право на навчання. Проте, судом було відмовлено Органові опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради у задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав, врахувавши обіцянки матері виправитись, змінити своє ставлення до виконання батьківських обов’язків та здійснювати контроль за навчанням та поведінкою дитини. Але, не зважаючи на дані судові обіцянки, мати не змогла здійснювати постійний контроль за дитиною, мотивуючі це тим, що донька «відбилася від рук», не слухається її, в результаті чого, вона знову втекла з дому. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи.

Також соцслужбами було взято на контроль родину, в якій малолітня дитина постраждала від жорстокого поводження збоку неповнолітнього родича. Наразі матір’ю постраждалої дитини написано заяву до поліції, правоохоронними органами триває відпрацювання звернення. Службою у справах дітей та Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідно до повноважень з родиною проводяться заходи з метою запобігання у подальшому негативних явищ.

За підсумками проведеної роботи проблемні питання даних сімей були 21 серпня розглянуті на комісії з питань захисту прав дитини, де були прийняті виваженні рішення спрямовані на захист прав та законних інтересів дітей.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.08.2019 0 674
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно