альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Питання –відповіді по субсидії

Питання: Я одружений. В дружини є неповнолітня донька від першого шлюбу. Фактично проживаємо в моїй квартирі, де я зареєстрований. Дружина та її донька зареєстровані у тещі. Подали документи на субсидію до УСЗН. Але чомусь для розрахунку доходу для субсидії беруть лише доходи мої та дружини, а її неповнолітню доньку не враховують (тобто не враховують її як члена сім’ї, і не враховують відсутність у неї доходу для призначення субсидії). Чи законні дії УСЗН?
Відповідь: Є чимало сімей, в яких чоловік зареєстрований за однією адресою, дружина і діти за іншою. Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Такі сім’ї раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю.
Водночас, на помешкання, де прописаний чоловік оформлювалася субсидію, виходячи з кількості не зареєстрованих осіб, а тих, які фактично проживають. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомогу ні там, ні тут.
Тому Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.
Увага! При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Таким чином, держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про возз’єднання українських сімей.
Поняття сім'ї розтлумачує Сімейний кодекс, стаття 3.
Питання: В повідомленні про призначення субсидії-субсидія нарахована. А на сайті написано-субсидія не діюча,і на рахунок гроші не надійшли.
Відповідь: Можливо в реєстрі субсидіантів інформація ще не оновилася. Також звертайте увагу на дату розрахунку субсидії, так як база на виплату формується щомісяця 24 числа, пізніше неможливо, тому що це зазначено в постанови №848 від 21.10.1995р. (у разі якщо випадає на вихідні то раніше). Тобто справи розраховані з 1.06.2019р. по 24.06.2019р. будуть виплачені в липні, справи розраховані з 01.07.2019р. по 24.07.2019р. будуть виплачені в серпні, і так далі.
Питання: З травня 2019 року моїй мамі була призначена субсидія на неопалювальний період. Але 16 червня 2019 вона померла. Чергова дата отримання пенсії - 10 липня 2019 року, але субсидію разом з пенсією вже не отримає. Оплату я проводила повністю: за травень у червні 2019 року, і в липні буде оплачено за червень 2019 року . У липні мною написано заяву на припинення субсидії. Чи буде відшкодовано недоотриману субсидію за два місяці? Якщо так, то в який термін це можна зробити і куди звертатися?
Відповідь: Співчуваємо...., у разі, коли в домогосподарстві були інші зареєстровані особи, то субсидію компенсують; якщо субсидія у травні була перепризначена на новий період. Зверніться із Заявою та Декларацією в управління соцзахисту. Якщо ніхто, крім померлого, не був зареєстрований, то субсидію не зможуть отримати.
Питання: Я зареєстрований в іншому населеному пункті, а проживаю разом з своєю сім'єю, за іншою адресою, де зареєстровані дружина та мої діти. Скажіть будь-ласка, які мені необхідно подавати документи, щоб при оформленні субсидії за адресою прописки дружини мені нарахували норми на газ, опалення, теплу та холодну воду та електроенергію, а також щоб врахували мої доходи. Якщо цього не можуть зробити, то скажіть будь-ласка згідно якого закону мені не нараховуються комунальні норми, а доходи мої враховуються та чому?
Відповідь: Соціальні норми нараховуються лише зареєстрованим в помешканні особам, а доходи всієї родини.
Питання: Доброго дня! Субсидія оформлена на батька, інваліда І групи , який не ходить, не розмовляє, нічого не розуміє. Чи можу я переоформити субсидію на себе? Як це зробити? В квартирі прописана і проживаю.
Відповідь: Субсидія може бути оформлена на будь кого з числа зареєстрованих у помешканні осіб.
Питання: Чи можливе призначення субсидії в разі покупки транспортного засобу 10 лютого 2019р. вартість якого не перевищує 50тис.грн.?
Відповідь: Якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років з дати випуску, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть , незалежно від вартості (рекомендуємо звернутись за призначенням субсидії після 10 лютого 2020 року).
Питання: Яку суму доходів беруть для розрахунку для ФОП 2 група.
Відповідь: Для обрахування доходу для фізичних осіб-підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування замість прожиткового мінімуму, беруть до уваги мінімальну зарплатню. Тим, у кого перша група, зараховуватимуть для оформлення субсидії одну мінімальну зарплатню, у кого друга – дві, у кого третя – відповідно три мінімальні заробітні плати.
Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.07.2019 0 1 050
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно