альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

За продаж спиртних напоїв неповнолітнім – до відповідальності!

У житті сучасного суспільства гострими є проблеми, пов’язані з тютюнопалінням та алкоголем. Особливо велике поширення ці шкідливі звички отримали в середовищі молоді.

Так, 26.06.2019 р. з метою перевірки торговельних закладів, які надаютьпослуги з продажу алкогольних та тютюнових виробів на дотримання вимог чинного законодавства про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім», на території м. Вознесенська Службою у справах дітей Вознесенської міської ради спільно з Вознесенським відділом поліції Головного Управління Національної поліції в Миколаївській області та Вознесенським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради було проведено профілактичний рейд «Діти вулиці» .

Під час проведення рейду виявлено факт порушення чинного законодавства. Так, продавцем магазину «Гуд-маркет», що розташований по вул. Омеляновича-Павленка в м. Вознесенську, було задокументовано факт продажу слабоалкогольного напою «Garage» особі 15-річного віку, про що працівниками поліції був складений адміністративний протокол. Продавчинею зазначеного магазину не заперечувався той факт, що вона продала зазначеній особі слабоалкогольний напій, але вона зазначила, що дівчинка зовні не схожа на неповнолітню.

Працівниками Служби у справах дітей Вознесенської міської ради було наголошено продавцям магазину «Гуд-маркет», що відповідно до ст.15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено, що забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, а відповідно до ч. 4 ст. 15-3 вказаного Закону продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов'язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби,паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця,якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

Закликаємо усіх громадян,які стали свідками продажу чи купівлі неповнолітніми цигарок або алкоголю, зупинити і продавця, і дитину, а також повідомити про такий факт в правоохоронні органи для вжиття жорстких заходів реагування, оскільки здорова молодь і свідоме суспільство -одна зі складових побудови успішної правової держави.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 27.06.2019 0 1 124
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно