альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Продовжуємо відповідати на питання громадян щодо призначення субсидії

Питання: Моїй бабусі не принесли разом з пенсією грошову субсидію за травень 2019 року. Боргів вона не має. Що робити? Куди звернутися, щоб дізнатися причину?

Відповідь: Після отримання всіх необхідних відповідей на запити Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, 5 червня розпочато процес призначення субсидії з травня 2019 року (у разі автоматичного перепризначення, без звернення). Тобто в липні 2019 року, у разі призначення субсидії, Ваша бабуся отримає кошти за травень та червень 2019 р.

Питання: У мене зареєстрована донька, яка тривалий період часу, майже 10-ть років проживає в Росії разом з чоловіком та дітьми. Чи можливо мені призначити субсидію, оскільки донька фактично не проживає?

Відповідь: На жаль, право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а лише фактично проживаючих, не застосовується до тих, хто перебуває за кордоном більш ніж 60 днів - за винятком якщо це навчання або лікування. Тому таким особам для оформлення субсидії домогосподарству, де вони прописані, потрібно сплатити ЄСВ та задекларувати свій дохід за кордоном.

Водночас є випадки, коли громадяни України працюють за кордоном офіційно і сплачують там ЄСВ. За посиланням https://www.msp.gov.ua/content/pensii-gromadyanam.html перелік країн, з якими в України є угоди в сфері соціального забезпечення та пенсійного страхування.

Тому, якщо такий громадянин сплачує ЄСВ за кордоном і підтверджує це документально, субсидію в Україні домогосподарство, в якому він зареєстрований, має право отримати на загальних умовах.


Шановні мешканці міста Вознесенськ для розрахунку субсидії на період з 01 травня 2019 року просимо Вас донести інформацію про зареєстрованих та проживаючих (довідка про склад сімʼї), тих громадян, хто ще не доніс. Без цієї інформації неможливе призначення субсидії (в місті Вознесенську неможливо отримати цю інформацію по запиту управління в короткий термін).

Управління соціального захисту населення

Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 10.06.2019 0 786
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно