альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Про стан атестації робочих місць на підприємствах міста

Чинне законодавство визначає права працівників на пенсію за віком на пільгових умовах, щорічні додаткові відпустки, скорочену тривалість робочого часу та доплати за роботу в шкідливих і важких умовах праці. Але нині пільги робітникам за шкідливі і важкі умови праці залежать від результатів атестації робочих місць за умовами праці.

За результатами перевірок відділом праці та соціально-трудових відносин  Управління  соціального захисту населення Вознесенської міської ради станом на 01.01.2019 року складено реєстр, до якого ввійшли 58 підприємств, установ та організацій, які мають 851  робоче місце із шкідливими і важкими умовами праці,  з них атестовано 750 робочих місць, що складає 88%. За минулий рік атестовано 339 робочих місць на 12 підприємствах, установах міста. Серед них Вознесенський геріатричний пансіонат -  (26 робочих місця),   ТОВ  «В-Центр» (35 робочих місця),  ТОВ «Возко» (12 робочих місць), ТОВ « Вознесенський центральний ринок» (2 робочих місця), ТОВ «БОС» (1 робоче місце), Миколаївський РЕЦ Південної електроенергетичної системи (24 робочих місця), Вознесенська  дистанція колії (224 робочих місця).  Продовжується робота з  первинної атестації робочих місць ТОВ «Возко» та ТОВ «В-Центр», а це ще 49 робочих місця, працівники на яких зможуть скористатися правом на пільги та компенсації.

Але, нажаль, не всі керівники підприємств вчасно проводять атестацію робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці. Такі підприємства як: КП «Санітарна очистка міста», КП «КНП Вознесенська багатопрофільна лікарня», ТОВ «Укртан»   порушують терміни проведення атестації.

Невчасне  та неякісне проведення атестації робочих місць із шкідливими та важкими умовами праці несе негативні наслідки як для працівника, так і для роботодавця, а саме:

- для працівника – веде до порушення його прав, адже виконуючи шкідливі або важкі роботи, наймана особа не одержить передбачених законодавством компенсацій і соціальних гарантій;

- для роботодавця -  до відповідальності у вигляді сплати штрафів. Так , згідно статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення накладається штраф від 30 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, статті 265 Кодексу законів  про працю України - штраф у розмірі мінімальної заробітної плати.

Щоб уникнути цього, керівники повинні вчасно провести атестацію робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці і про висновки  атестації  під розпис ознайомити працівників, які працюють на цих  робочих  місцях.

Якщо виникають питання щодо проведення атестації робочих місць на  вашому підприємстві, чи про пільгове пенсійне забезпечення та інші компенсації за шкідливі і важкі умови праці, то звертайтеся до Управління  соціального захисту населення Вознесенської міської ради за адресою вул. Пушкінська,1 та телефоном – 45404.

Управління  соціального захисту населення ВМР

скачать dle 12.0
Дата публікації: 20.01.2019 0 803
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно