альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Перелік питань конкурсу на посаду керівника Вознесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Вознесенської міської ради Миколаївської області

Перелік питань на знання Закону України «Про освіту»

1. Повна загальна середня освіта має три рівні освіти (відповідно до Закону України «Про освіту», який набрав чинності 28.09.2017 р.).
2. Новий закон визначає крім стандартного навчання у школі ще дистанційне, екстернат, домашнє навчання та педагогічний патронаж. Що таке сімейне (домашнє) навчання?
3. Скільки дітей може бути в одному класі школи (відповідно до Закону України «Про освіту», який набрав чинності 28.09.2017 р.)?
4. За новим законом, гімназія – це
5. За новим законом, ліцей – це
6. Закон України «Про освіту», який набрав чинності 28.09.2017 р., дає вчителю можливість працювати за власними освітніми програмами та регулює кількість годин для підвищення їхньої кваліфікації. Як мають покращувати свої знання і вміння педагоги за новим законом?
7. Усі українці мають право на безкоштовну повну загальну середню освіту. Чи це означає, що тепер держава платитиме за навчання дітей у приватних школах?
8. Хто контролюватиме якість освіти за новим законом?
9. Яке місце може займати релігія в школі?
10. Колегіальним органом управління закладом освіти є

Перелік тестових питань на знання ЗУ «Про загальну середню освіту», Конституції України та ЗУ «Про запобігання корупції»

1. Відповідальність за здобуття повної загальної середньої освіти дітьми покладається на:
2. Що визначають Державні стандарти загальної середньої освіти?
3. Заклад загальної середньої освіти відповідно до своїх повноважень забезпечує
4. Яке основне завдання законодавства України про загальну середню освіту?
5. Заклад загальної середньої освіти – це
6. Вищий колегіальний орган громадського самоврядування закладу загальної середньої освіти - це
7. Ким затверджується розподіл педагогічного навантаження у закладі загальної середньої освіти?
8. Хто приймає рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти незалежно від підпорядкування, типу і форми власності?
9. Ким затверджуються штатні розписи державних і комунальних закладів загальної середньої освіти незалежно від підпорядкування і типів?
10. Якою має бути загальна кількість академічних годин для підвищення кваліфікації педагогічного працівника?
11. Чим визначається кількість учнів у класах у закладах загальної середньої освіти, розташованих у селах і містах?
12. Ким затверджується статут закладу загальної середньої освіти відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту»?
13. Відповідно до Конституції України, яка освіта в Україні є обов'язковою?
14. Чи мають зворотну дію у часі закони та інші нормативно-правові акти?
15. Що таке корупція у розумінні Закону України "Про запобігання корупції"?
16. Які види відповідальності передбачені за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»?
17. Що визначає Закон України "Про запобігання корупції"?

Перелік тестових запитань

1.Провідний принцип державної освітньої політики (за «Національною доктриною розвитку освіти України») – це:
а)єдність освіти і науки;
б)формування творчої особистості;
в)безперервність навчання впродовж життя

2. Відповідно до під освітою розуміється:
а) Цілеспрямований процес оволодіння систематизованими знаннями про природу, людину, суспільство, культуру та виробництво.
б) Сукупність спадкоємних загальноосвітніх та професійних освітніх програм..
в) Формування загальної культури особистості, адаптація особистості до життя в суспільстві.

3. Основним нормативним правовим документом, що регулює організацію освітнього процесу освітньої установи, є:
А)Закон України «Про освіту»;
Б) Конституція України;
В) Статут установи.

ПЕРЕЛІК СИТУАЦІЙНИХ ЗАВДАНЬ
для складання іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності


Ситуація 1.
До директора школи звернулися батьки учениці 8 класу з тієї причини, що однокласник їхньої дочки виставив у соцмережі відео, на якому зафіксоване її побиття іншими учнями. Якими мають бути дії директора у такому випадку?

Ситуація 2.
Директор школи усвідомив, що у педагогічному колективі працює педагог, який має непересічні лідерські здібності і є неформальним лідером у колективі. Тобто є потенційним конкурентом директора школи. Як правильно вибудувати виробничі відносини з таким педагогом?

Ситуація 3.
Делегація від батьків другокласників звернулась до директора школи з проханням перевести у інший клас учня, який порушує дисципліну, обзиває дітей. Мотивуючи свою вимогу тим, що переживають за життя і здоров’я своїх дітей. Поводяться категорично, обіцяють звернутися до органів управління освітою, міської влади. Які дії директора школи?

Розв’язання ситуаційних завдань проводиться з метою з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків шляхом оцінки відповідності професійної компетентності та професійних знань кандидата встановленим вимогам, зокрема на знання спеціального законодавства, що пов’язані із завданнями та змістом роботи на посаді директора загальноосвітнього навчального закладу.

1.Ситуаційне завдання вирішується письмово державною мовою не довше 15 хвилин.
2.Кандидат обирає одне із запропонованих трьох варіантів ситуаційних завдань шляхом витягування його із запакованого конверту під час проведення конкурсного відбору.
3.Перед вирішенням ситуаційного завдання обов'язково вказуються прізвище, ім'я та по батькові кандидата, варіант ситуаційного завдання. Після підготовки відповідей на аркуші проставляються підпис кандидата та дата вирішення ситуаційного завдання.
4.Під час оцінювання професійної компетентності кандидатів за результатами розв’язання ситуаційного завдання за кожною окремою вимогою виставляються такі бали:
2 бали – кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимозі та які виявили глибокі знання, уміння, компетенції, необхідні для ефективного виконання посадових обов’язків;
1 бал – кандидатам, професійна компетентність яких відповідає вимозі в обсязі, мінімально достатньому для виконання посадових обов’язків;
0 балів – кандидатам, професійна компетентність яких не відповідає вимозі.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 18.10.2019 0 1 348
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно