альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Сімейні лікарі міста Вознесенська навчалися проводити консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію

Добре, коли лікарі мають мотивацію та бажання не тільки вчитись, а й використовувати отримані знання та навички в своїй професійній діяльності. Так, лікарі КП «КНП Вознесенський міський центр первинної медико- санітарної допомоги» мали змогу попрактикуватись проводити тестування на ВІЛ-інфекцію. Ініціатором заходу став Миколаївський благодійний фонд «Вихід». Фонд постійно проводить такі міні-тренінги прямо в своєму офісі в режимі діалогу, під час якого лунають питання – «а Ви як думаєте», «а Ви як робите», «а що Ви кажете пацієнту», «а ще хто що додасть»? Так як на помилках та обговореннях краще запам’ятовуються знання.
Мова йде про ДКТ (добровільне консультування і тестування), тобто жодна група взагалі не підлягає обов’язковому тестуванню. Іноді потрібно включати всі свої вміння, навички, щоб аргументувати та мотивувати пацієнта пройти тестування на ВІЛ-інфекцію.
Під час навчання комусь із медиків пощастило бути в ролі пацієнта, та отримати двічі прокол пальця при відпрацьовуванні навичок тестування швидкими тестами. Лікарі також роблять тестування на випадок, коли медичної сестри немає поруч, а також маючи особистий досвід завжди можливо розповісти людині, як проходить сама процедура тестування.
Вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду нашому здоров’ю.

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР
скачать dle 12.0
Дата публікації: 17.12.2020 0 905
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно