альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Донор – рятівник людини!

Дефіцит донорської крові є завжди, тому що її єдине джерело, де ми можемо отримати кров – це донор. І ця кров постійно потрібна для лікування, як будь-який інший лікарський засіб. Не можемо сказати, що якась група крові є дефіцитною, тому що вона вся така. Іноді буває, що в лікарнях відсоток пацієнтів по групі крові різний і тому дефіцит виникає залежно від того, яких пацієнтів більше, адже у нас може просто не вистачити запасу.
Щорічно добровільне пожертвування крові від донорів рятує мільйони життів у всьому світі . В Україні кількість донорської крові майже втричі менше, ніж це рекомендовано ВООЗ. Але кожна здача крові допомагає врятувати три людських життя. Ця процедура - не тільки благородний жест, вона приносить користь організму самого донора.
У Вознесенській багатопрофільній лікарні працює «Банк донорської крові». При необхідності, по життєвим показникам, кров може бути використана для надання екстреної медичної допомоги для рятування життя у ту ж годину.
На засіданні госпітальної ради було вирішено організувати забір крові у Вознесенському госпітальному окрузі. Гарним прикладом стала головний лікар Арбузинської ЦРЛ Піщанська Ганна Олександрівна, яка організувала небайдужих мешканців свого району та свої колег. 17.12.2019 року бригадою відділення заготівлі крові КП «КНП Вознесенська багатопрофільна лікарня» Вознесенської міської ради був здійснений виїзд до сусіднього району в Арбузинську ЦРЛ, де було взято кров у 26 донорів.
Сподіваємося, що інші представники госпітального округу долучаться до цього гарного прикладу та організують проведення Дня донору у себе в районі.
Щиро дякуємо всім учасникам Дня донора. Бажаємо міцного здоров’я.

З повагою,
головний лікар
Красьоха Володимир
скачать dle 12.0
Дата публікації: 18.12.2019 0 1 233
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно