альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

СНІД як хвороба-привид

«Поки це не торкнулося якось мене, таке враження, наче цього немає. І нам всім завжди здається, що це десь дуже далеко, що цього не може статися із кимось із моїх близьких й тим паче зі мною».
Така думка існує у багатьох наших громадян.
Та хвороба, яка нібито стосується «лише когось», тим часом активно прогресує й лише закріплює за собою статус «чуми ХХІ століття» - на теперішній час в Україні є більше 50 тисяч офіційно зареєстрованих й понад 400 тисяч хворих насправді. Статистика говорить, що саме молодь дає найбільше приводів для занепокоєння. За даними ООН, в Україні кількість ВІЛ-інфікованих віком від 15 до 24 років стабільно продовжує зростати. Більше того – ВІЛ/СНІД перестав бути переважно хворобою наркозалежних осіб. Причиною цьому може бути низький рівень використання засобів контрацепції, зокрема презервативів, у сексуальному житті.
В місті проводиться ряд заходів щодо профілактики СНІДу, надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД. З цією метою медичні працівники КП «КНП Вознесенського міського центру первинної медико-санітарної допомоги» проводять обстеження швидкотестами певних груп ризику та усіх бажаючих. У Вознесенській громаді всього обстежено 4006 осіб. Протягом 9 місяців 2019 року сімейними лікарями нашого закладу проведено 11 лекцій у навчальних закладах та 368 бесід в амбулаторіях міста. Такі заходи допомагають людям усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.
Кожна людина має право знати про наявність або відсутність у себе цієї хвороби, а тому може звернутись до свого сімейного лікаря та пройти швидко тест на ВІЛ.

Будь проінформованим! Будь відповідальним! Бережи себе та навколишніх!
Сектор охорони здоров'я УСЗН
скачать dle 12.0
Дата публікації: 27.11.2019 0 768
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно