альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Побачення з лікарем

Лікар - особа, яка присвячує свої знання та вміння запобіганню і лікуванню захворювань, збереженню і зміцненню здоров'я людини. Так 15 вересня у парку Січової Слави усі бажаючі відвідали «Побачення з лікарем» в рамках Фестивалю громад «Нам DOBRE разом».
Спілкування з наймолодшими членами громади відбулося у новому форматі - презентація престижності професії лікаря. В ігровій формі проходило заняття з дітками «Моя майбутня професія – лікар». Медичні працівники допомагали формувати уявлення дітей про організм людини, її зовнішні та внутрішні органи, а також їх функції. Малеча активно приймала участь та змогла викласти внутрішні органи людини на макеті. Потім відбувся конкурс «Хто краще розмалює». Усі дитячі малюнки було розміщено в сімейній амбулаторії у дитячій зоні.
Даний захід мав на меті привернути увагу населення дo актуальності прoхoдження прoфілактичних oглядів - найдієвішoгo спoсoбу раннього виявлення захвoрювань, а також пропаганди здорового способу життя.
Під час фестивалю можна було не тільки весело провести час, а й отримати щось корисне та пізнавальне для себе. Кожен бажаючий мав змогу пройти обстеження:
- експрес-тестування на ВІЛ/СНІД;
-вимірювання рівня глюкози в крові;
-вимірювання пульсу та артеріального тиску;
-визначення індексу маси тіла.

Також спеціалістом-інструктором з підготовки надання домедичноï допомоги Давидюком Андрiєм було проведено майстер-клас з надання першої допомоги. Андрій досить вправно залучав гостей фестивалю до активності, серед його залучених люди різного віку та статусу. Найстаршій людині 70 років, а найменшій 4 рочки, вони проявили цікавість та прийняли участь у «рятуванні людини».
В результаті анонімне тестування на ВІЛ пройшла 21 особа, виміряли тиск 148 осіб, цукор крові – 96 осіб та пройшли антропометрію (зріс та вага) 123 особи. За час проведення цієї акції медичними працівниками обстежено та проконсультовано близько 500 громадян.

Щира подяка всім колегам та гостям, які прийняли участь у заході, управлінню освіти, завідувачу КДНЗ №10 Жабчик І.М. та батькам, які з цікавістю спостерігали за своєю малечею.

Захід відбувся у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Будьте здорові!

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР
(за матеріалами КП «КНП Вознесенський МЦ ПМСД»)
скачать dle 12.0
Дата публікації: 17.09.2019 0 734
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно