альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Профілактика коронавірусної інфекційної хвороби COVID-19


На заході та півночі України фіксується перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та COVID.  У трьох областях України перевищено епідемічний поріг – це Тернопільська, Житомирська та Чернівецька області.

З жовтня фіксується епідемічний підйом захворюваності, і сумарно вже 1,3 млн. українців перехворіли на грип або СOVID-19 у цьому сезоні. Якщо дивитися по динаміці СOVID, з жовтня сумарно вже 80 тисяч випадків захворювання. Поки що він становить невелику частину від загальної кількості випадків грипу та респіраторних інфекцій, на рівні 6%.

Вірус передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тобто через дрібні часточки, які виділяються з носа або рота хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько метру від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч. Також краплі, що містять вірус забруднюють предмети і поверхні. Інші люди можуть інфікуватися через дотик до таких предметів або поверхонь, а потім — до очей, носа чи рота. Симптоми коронавірусної хвороби схожі на інші респіраторно-вірусні захворювання. При наявності симптомів слід відмовитись від відвідування місця роботи, навчально-виховного закладу та інших організованих колективів. Діагностику захворювання та лікування призначає сімейний лікар.

Загальні рекомендації щодо профілактики COVID-19:
1. Одним із надійніших методів захисту від інфекції є вакцинація;
2. Не торкайтеся до потенційно забруднених вірусом поверхонь;
3. Ретельно і часто мийте руки з милом чи обробляйте їх антисептиком;
4. Регулярно провітрюйте приміщення та дезінфікуйте поверхні;
5. З людьми тримайте дистанцію в 1,5 метри, особливо з тими, хто має симптоми респіраторного захворювання;
6. Уникайте скупчення людей;
7. Використовуйте захисну маску;
8. Якщо ви захворіли, залишайтеся вдома і зверніться до лікаря.

Пам’ятайте: профілактика – запорука здоров’я! Бережіть себе і своїх близьких!скачать dle 12.0
Дата публікації: 11.12.2023 0 80
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно