альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Енергоблок №1 Південноукраїнської АЕС працюватиме ще 10 років


Сьогодні, 2 листопада 2023-го року, прийнято рішення про можливість продовження довгострокової безпечної експлуатації енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС ще на 10 років – до грудня 2033-го. Відповідні зміни до ліцензії незабаром будуть внесені Державною інспекцією ядерного регулювання України (ДІЯРУ).

    Про це повідомив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, коментуючи підсумки засідання Колегії Держатомрегулювання, на якому обговорювалось питання стану виконання робіт з обґрунтування можливості подальшої довгострокової експлуатації енергоблока №1.

    «Ми отримали підтвердження можливості подальшої безпечної експлуатації цього енергоблока ще на 10 років, протягом яких гарантовані ядерна та радіаційна безпека, захист персоналу, населення та довкілля. Унікальність цієї події в тому, що вперше в Україні всі необхідні процедури та експертизи для отримання відповідного висновку здійснювались згідно із західними стандартами та без довготривалого відключення блоку від енергосистеми», – наголосив Петро Котін.

Він нагадав, що раніше, для проведення усіх експертиз та дотримання процедур щодо прийняття рішення про можливість подальшої експлуатації енергоблока будь-якої з вітчизняних атомних електростанцій енергоблок мав бути зупинений на тривалий термін – від 200 до 250 днів.
    «Цього разу ми пройшли всі необхідні процедури для продовження терміну експлуатації першого енергоблока ПАЕС зберігаючи генерацію та забезпечуючи електроенергією Україну та українців. Впровадження такої світової практики фахівцями Енергоатома та експертами ДІЯРУ суттєво підвищило ефективність та якість усіх процедур», – зазначив президент Компанії.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 02.11.2023 0 359
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно