альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Про спрощення процедури проходження ветеринарного контролю

Доводимо до Вашого відома, що з сьогоднішнього дня скасовано ветеринарний контроль української агропродукції, що слідує транзитом через Республіку Польща до польських портів Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин чи до інших країн.
Що зміниться для автоперевізників


Cпрощена процедура діятиме у всіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, які працюють на пропуск вантажного транспорту.
В пункті пропуску представник Державної митної служби України проставлятиме в накладній CMR додаткову печатку у графі 2, у разі якщо такий вантаж слідує транзитом до польських портів чи інших країн.


Необхідність проставлення додаткової печатки визначається представником Державної митної служби України відповідно до переліку товарів (кодів) та одержувача зазначеного в накладній CMR.


Перевізник має пред’являти інспекторам митниці Республіки Польща міжнародну накладну CMR з додатковою печаткою.
Важливо! Якщо в графі 2 накладної CMR буде відсутня додаткова печатка, а товар підпадає під перелік товарів (кодів) та слідує транзитом через Республіку Польща, польська сторона залишає за собою право повернути таку вантажівку на територію України.
Також, на польській стороні, вантажівки з транзитним товаром після прикордонного і митного контролю будуть опломбовуватись.
Що зміниться для залізничних перевезень


У разі, якщо в залізничній накладній (SMGS, або CIM, або CIM/SMGS) буде вказано отримувача, що знаходиться у порту Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин чи в інших країнах членах Європейського Союзу, - товар не буде підпадати під ветеринарний контроль зі сторони Республіки Польща.


У разі, якщо товар слідує транзитом через Республіку Польщу, але в накладній зазначено отримувача, який здійснює перевантаження на території Республіки Польща з вагонів українського стандарту у європейські, застосування спрощеної процедури можливе при пред’явленні договору (або іншого документу) з європейським перевізником, що засвідчує, що цей вантаж їде транзитом у польські порти чи у інші країни.
Додаткового опломбування вагонів не передбачено. Опломбування вагону, як і раніше, здійснюється відповідно до наявних технічних вимог та умов пломбування.


Поряд з цим, інформуємо, що останніми тижнями проходження експорту українських зернових на кордоні з Республікою Польща було сповільнено через посилення ветеринарного контролю.


Враховуючи вищевикладене, просимо поширити на своїх інтернет ресурсах зазначену інформацію та розповсюдити серед зацікавлених осіб Вашого району.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 10.03.2023 0 195
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно