альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” 

Протягом періоду з 25.11.2022 по 10.12.2022  проходитьВсеукраїнська акція “16 днів проти насильства”.  Метою проведення акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. 

Особлива увага під час проведення акції приділяється питанням домашнього насилля, тому акція спрямовується проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому. 

Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку. 

Наслідки насильства в сім'ї - це стреси і велика кількість психологічних проблем, в тому числі психічні розлади, психосоматичні захворювання, аж до наркоманії і суїциду, зруйновані сім'ї і покалічені долі. І дуже часто такі злочини залишаються безкарними. 

Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання. Сучасне розвинуте суспільство не сприймає насильства, а рішення проблеми заподіянням фізичного болю повинне раз і назавжди зникнути зі «списку можливих варіантів». Протягом 2022 року в Територіальній громаді міста Вознесенська отримано та відпрацьовано 42 повідомлення про випадки домашнього насильства. 

Нагадуємо! У разі, якщо Ви стали стати жертвою домашнього  насильства або у разі виникнення небезпеки торгівлі людьми (володіння інформацією щодо таких людей), телефонуйте на Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства,протидії торгівлі людьми та гендерної дискримінації (цілодобово, анонімно, безкоштовно). 

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінаціїпрацює з1997року.З2003року – отримала статусНаціональної, а з2017року функціонує за єдиним гармонізованим загальноєвропейським номером з надання психологічної допомоги116 123(з мобільного)0 800 500 335(з мобільного або стаціонарного).Також можна звернутись за номерами телефонів Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 (безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні),   527 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні), графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00, 102 (цілодобово) або до Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, вул.Пушкінська, 1,каб.2, тел. 05134-32292, до Вознесенського міського центру соціальних служб Вознесенської міської ради, вул.Соборності,41, тел. 05134-32107, графік прийому звернень: пн-пт з 08:00 до 16:00. 
 
Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради.
 скачать dle 12.0
Дата публікації: 05.12.2022 0 669
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно