альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

130 домогосподарств нашої громади розпочнуть роздільно збирати органічні відходи та компостуватимуть їх для отримання органічних добрив.

Протягом двох днів більш ніж 100 мешканців громади пройшли навчання та дізналися про шкоду органіки на полігоні та про ключові правила компостування, а після його завершення — отримали компостер.

Традиції компостування в нашій громаді запроваджуються ще з 2021 року. Так, компостери були встановлені у 70 приватних домогосподарств, 15 ОСББ, школах, дитячих садочках та комунальних закладах за підтримки міської влади та громадських організацій.

Наша громада перемогла в конкурсі «Наша громада» та отримала кошти на реалізацію екологічного проєкту «Компостуй – громаду гуртуй», у межах якого були закуплені 100 компостерів.

Крім того, спільно з Фондом громади Вознесенська ми отримали підтримку від ПРООН на закупівлю 30 компостерів, що її було надано у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Всі компостери вже мають своїх власників, які вже розпочинають процес компостування. Це допоможе зменшити викиди органічних відходів на місцеве звалище.

Наразі ми плануємо налагодити правильну організацію системи сортування сміття та поводження з відходами. Ми переконані: якщо перетворити побутові відходи на сировину для виготовлення добрив, це дозволить до 40% скоротити кількість сміття, що потрапляє на полігон, а також знизити ризик виникнення пожеж.

Щиро дякуємо за таку важливу підтримку нашої громади ПРООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні) та Програма DOBREскачать dle 12.0
Дата публікації: 25.10.2022 0 264
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно