альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

#Нам DOBRE разом

Цієї неділі, 15 вересня, територіальна громада міста Вознесенська мала честь приймати Фестиваль обєднаних територіальних громад Миколаївщини «Нам DOBRE разом». Саме наша Вознесенська громада була обрана переможцем конкурсу на проведення цієї масштабної події серед громад Миколаївської області – учасниць програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Цей фестиваль об’єднав 11 сусідніх громад з метою поширення кращих практик залучення громадськості, активізації мешканців і налагодження конструктивної взаємодії мешканців та органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад (ОТГ), культурного обміну та налагодження співпраці між громадами.

На учасників фестивалю у парку Січової Слави чекали 9 різноманітних локацій, а саме – простір подій, майданчик нескорених, дитяча галявина, молодіжний Хаб, великий фуд-корт, бізнес-пікнік «Open-Air», лавка майстрів, секції «Велика одинадцятка» та «Механіка громад».

Простір подій. Саме на цій локації проходив весь «офіціоз» заходу. До вітального слова були запрошені міський голова Віталій Луков; представник програми Агентства США з міжнародного розвитку USAID, директор консорціуму Програми DOBREБері Рід та менеджерка проекту БФ «Ласка» Лілія Атнажева. Громади-учасниці представили свої креативні презентації запроваджених механізмів й творчий концертний номер. Кожна ОТГ запамяталася та справила позитивне враження на своїх сусідів. Після всіх презентацій відбулося нагородження переможців конкурсу БФ «Ласка» «Громада участі», в якому одержала перемогу Баштанська обєднана територіальна громада.

Майданчик нескорених. Ініціатором проведення спортивних змагань людей з інвалідністю стала ГО Вознесенська міська організація "СОІУ" на чолі з головою Валентиною Кривоносовою. На учасників чекали бочча, кронхол, еластик, шашки та настільний теніс. Переможців змагань очільник Вознесенської громади Віталій Луков нагородив у заключній частині концерту.

Дитяча галявина. Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості підготував для дітей креативну фотозону та занурив у світ загадкових пригод разом із справжнім піратом!

Молодіжний Хаб. Представники молодіжних громадських рад громад-учасників, шкільних парламентів та молоді активісти працювали з ГО «Агентство економічного розвитку». На цій локації молодь мала можливість ділилися своїм досвідом роботи в своїх організаціях та пограти в гру «Антикорупційна мафія». В ігровій формі молоді креативщики ознайомилися з інструментами боротьби з корупцією, підтвердили важливість ролі кожного у цій боротьбі та навчилися бути пильними й уважними.

Великий фуд-корт. Організатори #Нам DOBRE разом для гостей із інших громад замовили кейтерінг. Також кожен бажаючий ласував безкоштовним козацьким кулішем від ГО «Шляхетні козаки України ім. В. Ракуленка», мав змогу придбати смаколики у місцевих підприємців.

Бізнес-пікнік «Open-Air. Виробники Миколаївщини представили на ознайомлення продукцію свого власного виробництва: від шкіряного взуття та військової форми до теплових котлів й сонячних батарей. Підприємці спілкувалися й між собою. Неформальна атмосфера заходу позитивно вплинула на обмін досвідом й інноваційними підходами в сфері виробництва.

Лавка майстрів. Кожна з громад підійшла до цієї локації вкрай відповідально. Чого тут тільки не було…Запашний мед, корисні цукерки, овочеві льодяники, караваї тощо. І це тільки зі смаколиків. Крім цього народні умільці представили вишиті бісером ікони, картини, різьбу по дереву, ляльки ручної роботи та багато іншого.

Секція «Велика одинадцятка». По двоє учасників із кожної ОТГ за круглим столом напрацьовували ідеї міжмуніципального співробітництва в сфері туризму та покращення поводження з твердими побутовими відходами. Модератором бесіди стала менеджерка проекту БФ «Ласка» Лілія Атнажева.

Секція «Механіка громад». За методикою світового кафе представники громад на чолі з модераторами Програми DOBRE дискутували та напрацьовували пропозиції щодо електронних петицій, бюджету участі, звернень громадян, залучення мешканців до бюджетного процесу й громадських слухань.

Але й це ще не все! Крім 9 вищезгаданих локацій учасники Фестивалю мали змогу подати свої пропозиції до формування бюджету Вознесенської територіальної громади на 2020 рік. Також на прикладі звичайної корови, міський голова Віталій Луков розповів бажаючим з яких складових формується місцевий бюджет.

Відділ енергоменеджменту, муніципальних ініціатив та інвестицій Вознесенської міської ради обладнали фотозону на тему енергозбереження, презентували дитячі малюнки. Крім цього, прямо на пішохідних доріжках парку Січової Слави діти різнокольоровою крейдою малювали символи Фестивалю, своє бачення охорони навколишнього середовища.

КП «КНП Вознесенський міський центр медико-санітарної допомоги» ВМР мали власну зону здоров’я «Побачення з лікарем». Вона мала на меті привернути увагу населення дo актуальності прoхoдження прoфілактичних oглядів - найдієвішoгo спoсoбу раннього виявлення захвoрювань, а також пропаганди здорового способу життя.

Спортивні громадські організації та колективи представили свої здобутки, кубки та медалі. Тож батьки не вагаючись мали змогу визначитися з майбутніми спортивними секціями для своїх дітей.

Підведення підсумків фестивалю відбулося на головній сцені локації «Простір подій». Місцеві танцювальні колективи, вокалісти та інструментальні ансамблі вітали гостей святковою концертною програмою. Громади-учасниці фестивалю взяли участь у флешмобі «Вінок єднання» та зробили загальне фото на згадку.

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради щиро дякує усім, хто брав участь в організації Фестивалю громад #Нам DOBRE разом. Тільки завдяки спільним зусиллям Територіальній громаді міста Вознесенська вдалося провести цей чудовий захід на високому гідному рівні.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 17.09.2019 0 1 015
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно