альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Літо – час для цифрової освіти населення громади! Бібліотеки – локації для отримання навичок комп'ютерної та цифрової грамотності

З червня 2020 року Комунальний заклад «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» в рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта» відкрив в Інтернет-центрах бібліотек «Робочі місця» для проведення навчання з цифрової грамотності населення нашої громади.
Чотири бібліотеки нашої громади мають сучасну комп'ютерну техніку, підключення до мережі Інтернет, а бібліотекарі - володіють необхідними навичками комп'ютерної та цифрової грамотності, активно передають їх користувачам.
Населення нашої громади, як і все населення України, має досить низькі показники цифрових навичок. Ми, українці, володіємо навичками цифрової грамотності на рівні нижче базового. Про це свідчать дослідження Міністерства цифрової інформації.

Проєкт «Дія. Цифрова освіта» покликаний за 3 роки навчити 6 млн українців цифровій грамотності. Для цього заплановано зробити 3 основних кроки:
• перший – це національна платформа «Дія. Цифрова освіта» - сайт, на якому є понад 50 освітніх серіалів, які можна подивитися безкоштовно і де можна дізнатися про основи цифрової грамотності.
• Другий – тест «Цифрограм», який дозволяє за 90 питань і приблизно 30 хв часу дізнатись про рівень своїх знань з цифрової грамотності і виявити ті сфери, які варто розвивати.
• Третій крок – бібліотеки - хаби цифрової освіти, що допомагають людям, які не мають власних гаджетів зрозуміти, як ними користуватися, а також освоїти необхідні навички для того, щоб безпечно поводитись в цифровому світі і цифровому суспільстві.

Саме тому, інформуємо населення громади:
бібліотеки КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» влітку працюють без освітніх канікул!
Безкоштовні «Робочі місця» продовжують працювати:

неділя, понеділок, з 10.00 до 17.30 - бібліотека по вул. Соборності, 15, тел. 3-23-34
середа, четвер, з 13.00 до 17.00 - бібліотека по вул. Шевченка, 37-а, тел. 3-26-52
вівторок, субота, з 10.00 до 18.00 - бібліотека по вул. Героїв України, 9, тел. 5-70-34

Сучасній людині важливо володіти навичками роботи у цифровому просторі.
Ми відкрили «Робочі місця», щоб кожен мав можливість безкоштовно отримати чи підвищити свою цифрову грамотність, щоб ефективно та безпечно застосовувати цифрові технології щодня – у роботі, в навчанні, у дозвіллі, для розв'язання побутових питань тощо.
Приходьте, телефонуйте!!!
Навчання проводиться за попереднім записом !!!

Чекаємо Вас у бібліотеках-локаціях цифрової освіти

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 06.07.2021 0 689
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно