альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Свято поезії на мікрорайоні "Північний"

Березень багатий на визначні події для книголюбів і всіх, хто щодня опановує мистецтво слова. Відсвяткували День письменника, час святкувати день, який, складно уявити більш доречним в іншу пору року. Коли ж, як не весною, відзначати День поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлюване.
Щорічно 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини, саме вірші в усі війни першими линули з фронту, сповнені ран, що ще наривають. І лише потім усе це підхоплювала проза. Саме тому в 1999 році ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії, який вперше відзначено 21 березня 2000 року.
Поезія може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.
Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе малим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним об’єднанням, гуртам та клубам, які відроджують споконвічну традицію живого звучання поетичного слова. Цей день повинен сприяти створенню в засобах масової інформації позитивного образу поезії як справжнього сучасного мистецтва, відкритого людям.
«Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.
Отже, поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості».
Всесвітній день поезії в «Українському народному календарі» уперше з'явився 2004 року.
Як поетично провести День поезії ? Є декілька пропозицій, які вже стали традиціями для цієї чудової весняної події:
• Погадати на поетичній збірці - просто візьміть з полиці улюблену збірку поезії, загадайте номер сторінки і рядка – і, може, саме ці слова дадуть вам якусь підказку, наштовхнуть на правильне рішення чи просто надихнуть провести вечір із поезією цього автора.
• Вивчити вірш - влаштуйте собі такий челендж – один вірш на тиждень.
• Шукати поезію довкола себе - озирніться довкола, відшукайте поезію в буденному, чомусь дуже знайомому, але такому, що знову і знову вас надихає, як-от ранкове сонце прохолодного дня, букет перших квітів, сміх дитини чи відблиски сонячних зайчиків на стіні.
• Написати власний вірш. А чому б і ні?!
Пам’ятаймо! «Поезія, це завжди неповторність» /Ліна Костенко/. Вона лікує, надихає, розчулює, смішить. Вона не вимагає від нас багато уваги й часу – але якщо кожен з нас все ж знайде для неї трохи місця у своєму житті – вона неодмінно віддячить.
Всесвітній день поезії – гарна нагода взяти в руки збірку поезії. Або ж подарувати її особливій людині. А ще : варто згадувати про неї не тільки 21 березня, оскільки вірші спонукають мрії втілювати в реальність, фарбуючи життя в насичений колір.
Всесвітній день поезії – гарна нагода взяти в руки збірку поезії. Або ж подарувати її особливій людині. А ще: варто згадувати про неї не тільки 21 березня, оскільки вірші спонукають мрії втілювати в реальність, фарбуючи життя в насичений колір.
Цей день - особливий і для бібліотек! Тож - вітаємо всіх любителів поетичного мистецтва з Днем поезії та
Запрошуємо разом 20 березня о 14.00 у бібліотеці північного житлового масиву по-справжньому відкрити для себе поезію, закохатися в неї надовго, послухати та почитала твори поетики сучасних авторів, класиків української та зарубіжної літератури, відчути чарівність та музику слів, струни якої будуть ще довго бриніти у наших серцях.

Нас всіх чекає зустріч з діамантом величиною в слово!

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 19.03.2021 0 866
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно