альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Комунальний заклад «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» з вітанням до громади з нагоди 150-ти річчя від дня народження Лесі Українки

ЇЇ слово поряд з Кобзаревим та Франковим надихало нас, українців, у найважчі моменти вітчизняної історії.
Прилучаймося до Лесиних джерел, бо на крилах її поезії українське слово возвеличилося на весь світ. Попри випробуванням долі, вона творила, боролася, раділа життю.
Леся Українка – прообраз сучасної сильної жінки, в якої можна повчитись як упевнено йти до мети, як ігнорувати труднощі, як бути успішною, незважаючи на випробування долі. Здається, що Леся Українка випереджувала свою епоху, якби вона була нашою сучасницею, то напевно почувала себе як риба в воді.
Комунальний заклад «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» запрошує всіх долучитись до всеукраїнського онлайн- марафону читання творів Лесі Українки, організованого Національним академічним драматичним театром імені Івана Франка.
Зробіть власну світлину або відеозапис . Поетичний флешмоб триватиме упродовж 2021 року.
Лесине слово – синонім гострого меча, блискавки. Вона в боротьбі за незалежність України не мала іншої зброї, крім «крилатого слова».
Леся Українка – завжди сучасна, найбільша мрійниця нашої літератури, імпонує кожному як жінка, як людина, як волинянка, таке в ній є загадкове та невловиме. І ця таємниця – назавжди, на те вони й генії…
Такий внутрішній вогонь ніде не купиш, не візьмеш, лише власне бажання, власний дух дає відчуття свободи, любові та сприйняття бути таким, як воно є! З усіма барвами веселки. А не лише сприйняття світу як чорне та біле. І Леся Українка, її біографія тому приклад.
Читаймо Лесю Українку – відкриваймо недооцінену особистість української культури, жінку передових європейських поглядів, інтелектуалку, письменницю.
Повертаймося до творчості Лесі Українки. Читаймо її твори – і вона навчить нас отримати відповідь на якесь складне питання, зробити правильний вибір, навчимося доводити справи до логічного кінця і головне - любити життя, проживати його кожен день гідно. Повернімо Лесю Українку в інформаційній простір, переосмислимо її тексти, листи, вчинки. Почнемо нею пишатися!
І тільки зрозумівши Лесю Українку, ми зможемо повчитися у Лесі її бажанню працювати й удосконалюватися, черпати від неї впевненості та наполегливості.

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.02.2021 0 600
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно