альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Web – вояж «Піднебесна імперія: цікаві знайомства» у дитячій бібліотеці

2019 рік був оголошений роком Китаю в Україні, з цього приводу було проведено багато заходів, і так як в дитячій бібліотеці працює клуб «Бібліокруїз», з цього приводу відбувся Web – вояж «Піднебесна імперія: цікаві знайомства», учасниками якого стали учні 5 – Б класу навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад I – III ступенів – дошкільний заклад» №3 разом з класним керівником Родченко К. М. та шкільним бібліотекарем Губа С. Б.
«Піднебесна» - китайський термін, так саме китайці називають свою країну, термін який використовувався для позначення всього світу, а пізніше території, на яку поширювалася влада китайського імператора. Китай - дивовижна країна з сильними традиціями і новими технологіями. Тут було зроблено безліч відкриттів, без яких сучасний світ виглядав би зовсім інакше. Тут кожен пишається своєю культурою та історією. Безліч великих династій, війни і заколоти, ці могутній державі вдалося подолати всі труднощі і зайняти одне з основних місць на сучасній міжнародній арені.
Діти дізналися багато цікавої інформації, подивились відео - перегляд з чудовими мальовничими краєвидами, ознайомилися з найвидатнішими відкриттями, які були зроблені в Китаї, долучилися до китайської писемності, перемальовуючи ієрогліфи, прочитали «Вірш за сім кроків» китайського поета Цао Чжи, ознайомилися з книжковою виставкою «Китай – відомий та незнайомий». А ще діти помилувались звірятками - пандами, які до речі дуже подібні до людей і які є національним символом країни і займають особливе місце в культурі країни. Весело та емоційно діти пограли в рухливу гру «Спіймай за хвіст дракона» та в гру, яка називається «Вірю - не вірю», де ведучі називали твердження пов'язані з Китаєм, з якими діти повинні погодитися або не погодитися, кажучи «так» чи «ні».
В кінці заходу, з імпровізованого дерева мудрості діти зривали плоди – кумквата, по-науковому його називають «Фортунелла» і в буквальному перекладі звучить як «золотий апельсин». Також цей фрукт китайські мудреці прозвали «фруктом мудрості», бо помітили, що він добре стимулює мозкову діяльність, тим самим дарує «мудрість», а на зворотньому боці паперових плодів, діти прочитали мудрі китайські прислів’я.
Безумовно за такий короткий час неможливо дізнатися все про Китай, але завжди є можливість прийти до бібліотеки, прочитати книги і дізнатися багато корисної і цікавої інформації про цю країну.

Дитяча бібліотека
скачать dle 12.0
Дата публікації: 28.10.2019 0 1 037
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно