альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Обласний літературний фестиваль BookKids Fest у дитячій бібліотеці

Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна провела заходи в рамках Відкритого літературного фестивалю BookKids Fest. Основною метою заходу є привернення уваги суспільства до необхідності виховання у дітей потреби і культури читання української дитячої літератури, а також популяризація творів сучасних українських письменників та миколаївських письменників, що пишуть для дітей та підлітків.
Тож, другого жовтня в дитячій бібліотеці для читачів бібліотеки та учнів ЗОШ № 7 5-а та 5-б класу також відбулася зустріч з відомими миколаївськими письменниками Вірою Марущак , Тетяною Свірською та Галиною Запорожченко. А також на фестиваль завітали директор Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім В. Лягіна Тетяна Жайворонок, заступник директора Олена Романченко, директор КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» Валентина Гідулян.
У програмі літературного фестивалю відбулися: інтерактивні спілкування, презентації книг, автограф – сесії.
Читачі дитячої бібліотеки також готувалися до цього заходу: читали книги цих письменників, малювали улюблених героїв та з нетерпінням чекали зустрічі.
Поетичний світ обдарованої Тетяни Свірської вже з першої її розповіді зачарував своїми творами і бібліотекарів і дітей. Яка багата кольорами її поетична палітра опису природи, спогадів про своє дитинство та свою батьківщину. Ми б її слухали та слухали зачаровано, пригадавши щось своє. І ми матимемо змогу прочитати її книги: «Із вічністю наодинці» та «Подорож у дивне, або нова казка», які вона нам подарувала і в якій є дуже багато цінних порад на все життя. Ось деякі з них: «Все, що насправді цінне потребує справжніх зусиль», «Добре і світле не зникає безслідно, як і те, що робилося з любов’ю для когось», «Віддаючи іншим свою любов, турботу – ми ніколи не збідніємо». І ми впевнені, що літературний талант Тетяни Свірської також ніколи не збідніє, і в її творах ми ще не раз знайдемо для себе поради про головні цінності нашого життя.
Віра Марущак – Кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, яка є автором багатьох прозових творів, провела цікаве невимушене спілкування з користувачами дитячої бібліотеки, які вже прочитали її твір для дітей «Пригоди Нюмочки», а ще познайомила з новим виданням , яке називається «Веселятко» з барвистими та цікавими ілюстраціями, де є таке корисне для всіх батьків звернення: «Якщо ви хочете, щоб ваше маля зростало розумним, добрим, уважним, подбайте про його духовний та естетичний світ змалечку – читайте разом із ним книжки».
Цікаво пройшла зустріч з письменницею Галиною Запорожченко. Вона прочитала уривки своїх творів та познайомила з новим виданням – ліро-
епічною поемою «Мазепа», яка присвячена гетьманові України Івану Мазепі. Письменниця цю книгу подарувала бібліотеці, тож діти зможуть більше дізнатися про цього видатного гетьмана.
Чекаючи на зустріч з письменниками, діти познайомилися з книжковою виставкою «Літературне сузір`я Миколаївщини», де зібрані твори письменників нашого рідного краю, а потім малювали улюблених героїв цих творів, які виставили на стенді «Намалюю літературні перлини».
Були і подарунки. Дитяча бібліотека отримала в подарунок комплект книжок миколаївських письменників та була організована автогрф-сесія, де кожна дитина отримала автограф.
Ця зустріч відкрила для нас нові імена талановитих та цікавих письменників – земляків і залишила в наших серцях бажання прочитати ще більше їх творів.

Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 04.10.2019 0 946
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно