альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Свято до Дня бібліотек у Новогригорівській бібліотеці

Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше з цих див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних бібліотекарів.
Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії відзначається свято – Всеукраїнський день бібліотек. Свято бібліотек – це, передовсім, свято книги, великий день нашого духу, що починається із Сковороди та Котляревського, духу, що вийшов із «Кобзаря» Шевченка, через святий собор Гончара і чорну голгофу Стуса, катівні Теліги і душевний біль Ліни Костенко.
Всяке свято, – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітання.
Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у Новогригорівській бібліотеці проведено святковий День відкритих дверей. Дар’єва Світлана Миколаївна, бібліотекар, запросила на зустріч з книгою та пригодами учнів місцевої школи, працівників Будинку культури. На свято завітала і Цоня Людмила Степанівна, в.о. старости.
Привітати своїх колег та читачів Новогригорівської бібліотеки, яка з 01.01.2019 року ввійшла до структури КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська», з професійним святом прийшли і працівники дитячої бібліотеки нашого міста, а з ними і літературні герої всім відомих книг: Мері Поппінс, Незнайко, Пеппі Довгапанчоха, Барвінок та Попелюшка. А яке свято без мудрої та цікавої Книги та чарівної Осені - (директор Новогригорівського будинку культури Тандура Л.Є.), яка створила всім присутнім святковий настрій- привітала всіх осінніми квітами та познайомила з новими книгами. Але не так просто на святі було потрапити в країну Знань – Бібліотеку. Тож діти взяли участь у квесті де команди «Читайлики» та «Книгознайки» відвідали володіння Книжкової Феї: Галявину казок, Море пригод, Острів відкриттів, Вітальню розваг, Планету Чарівників, Хатинку жахів, Детективне агенство «Холмс та Ватсон» та проявили себе справжніми детективами і отримали звання «Кращий літературний детектив».
І ось ключик знайдено, можна і порозважатися. Літературні герої пограли з дітьми у веселі ігри та склали вірш про доброту.
Є люди, для яких книга – це неоціненний скарб. І в Новогригорівскій бібліотеці є такі книголюби - найкращі читачі. Серед них Лисенко Яніна, учениця 6 – го класу, якій бібліотекар подякувала за любов до книги та нагородила подарунком.
А яке свято без української пісні, тож талановита дівчинка Пономаренко Дарина, учениця 11-го класу, привітала всіх піснею «Україна».
Багато таємниць та розваг подарувала Книга та літературні герої на святі.
„Кожен з нас може отримати в бібліотеці душевний спокій, втіху в печалі, моральне оновлення і щастя, якщо вміє володіти тим дорогоцінним ключем, який відкриває таємничі двері цієї скарбниці”, стверджував Джон Леббок.

Дорогі читачі!
У наших бібліотеках на полицях залишилося ще дуже багато таємниць і пригод літературних героїв, які обов'язково Вас приведуть в країну Знань і які з нетерпінням чекають на вас.

Вітаємо всіх книголюбів нашої громади
з Всеукраїнським днем бібліотек!!!
скачать dle 12.0
Дата публікації: 30.09.2019 0 1 142
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно