альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Цей дивовижний світ- бібліотека! (До Всеукраїнського дня бібліотек)

Протягом багатьох століть роль книги і бібліотеки у духовному становленні людства залишаються неперевершеними. Вона аніскільки не змінилася з рішучим наступом інформаційної ери, поширенням у бібліотеках новітньої техніки та інформаційних технологій.
Еволюція місії сучасної бібліотеки відбувається за рахунок переосмислення її інформаційної функції, акумулювання зовнішніх та створення власних інформаційних ресурсів, надання користувачам доступу до національних і світових мереж.
Поява нових технологій справляє значний вплив на розвиток усієї людської спільноти, орієнтуючись на подальший людський розвиток, зростання якості життя.
Перед наукою і культурою України постає багато завдань. Країна починає належну перебудову. У цьому контексті не стоять осторонь і бібліотеки. Маючи суттєвий інформаційно-ресурсний і кадровий потенціал, що не поступається багатьом розвиненим країнам світу — кілька десятків книгозбірень з багатомільйонними фондами, п'ять з яких мають статус національних, чотири з них — наукові бібліотеки, щорічне збільшення числа бібліотек, працівники яких успішно оволодівають новітніми інформаційними технологіями; добре усвідомлюючи, що навіть найбільші інституції не можуть нині бути самодостатніми, бібліотеки країни беруть на себе виконання надзвичайно відповідальної місії — інтегруючої.
Історично виконуючи роль хранителів культурного надбання, бібліотеки України успішно інтегрують його у наукову, виховну і освітню діяльність, органічно поєднують з багатствами національної та світової культур, з цінностями, без яких неможливий подальший повноцінний розвиток людської цивілізації.
Важливу роль сьогодні відіграють бібліотеки у нашому місті, вони визначаються не тільки традиційними показниками бібліотечних фондів, кількістю передплачених періодичних видань, чисельністю читачів, але й рівнем комфортності доступу до інформації незалежно від її формату. Саме поєднання традиційних та електронних ресурсів визначає якісні показники розвитку бібліотек, а задоволення інформаційних потреб користувачів у сучасній бібліотеці є визначальним показником її роботи.
Хтось із мудрих сказав: «Бібліотекар – це не професія, а стан душі, а ще – знахар». Це насправді так, бо якщо в аптеці чи лікарні вам полікують тіло, то в цьому храмі – душу. Сьогодні справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – це не тільки зберігач документального культурного надбання, зосередженого у фондах бібліотек, провідники у світ нового і непізнаного, знавець книги, літератури, вихователь культури читання, а й аналітик, котрий вміє вести інформаційний пошук, оцінювати якість інформаційних ресурсів, навігатор і посередник у системі комунікацій, і традиційно — відданий справі сподвижник. В бібліотекарях читачі завжди вбачали ерудитів з енциклопедичним поглядом на світ та безкорисних помічників з різносторонніми знаннями, а тепер ще й навігаторів у безоднях Інтернету. Саме вони, допомагають читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу.
Та найбільше чим пишаються бібліотеки нині – це нашими читачами. Бо в центрі уваги бібліотекаря завжди був, є і буде користувач, його запити та інтереси.
Наша професія заслуговує глибокої поваги та істинного захоплення. Вона дає можливість все життя мати справу з найцікавішими книгами та найдопитливішими людьми, об'єднує фахівців компетентних, ініціативних, здатних до творчого пошуку і нестандартних рішень.
Дорогі колеги-бібліотекарі!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Бажаємо вам творчого завзяття, нових успіхів у благородній праці на теренах розбудови української науки, освіти, культури і духовності. Успіхів у Вашій нелегкій, але почесній справі, невичерпної енергії, оптимізму, міцного здоров'я, щасливої долі, родинного тепла, неодмінного зростання читацького попиту на книгу, інформацію, посилення авторитету бібліотечної справи в суспільстві. І багато-багато вдумливих, допитливих, розумних, і добрих серцем читачів.

Бібліотека №1, центр місцевого
краєзнавства КЗ «Бібліотечна
мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 30.09.2019 0 764
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно