альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Флешмоб в дитячій бібліотеці «Будемо усі дружити, в злагоді і мирі жити»

Кожного року у всіх куточках планети Земля 21 вересня відзначають Всесвітній день миру, гаслом якого є припинення вогню і відмова від насильства. Сьогодні, коли Україна змушена боронити свої кордони, виборювати право на незалежність, поняття «мир» стало особливо актуальним.
Це свято закликає до примирення, порозуміння, дає можливість справою довести свою прихильність до миру. В цей день проводяться заходи, акції і вшанування пам’яті тих, хто загинув у військових конфліктах.
20 вересня працівники дитячої бібліотеки запросили учнів ЗОШ №7, 3-А класу, з класним керівником Бандулею Вікторією Віталіївною на флешмоб «Будемо усі дружити, в злагоді і мирі жити».
Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекарів про історію виникнення цього свята, про символ міжнародної солідарності всіх людей світу «Дзвін миру», який був відлитий з монет, які зібрали діти 60 країн світу, на ньому напис «Хай буде мир в усьому світі». Учні дізналися про всесвітньо відомого художника Пабло Пікассо, який прожив довге сповнене подій життя. За 91 рік пережив дві Світові війни, сповна хильнувши песимізму століття. Згарища, страждання, смерті та втрачені друзі - це все залишило глибокий слід у душі художника, його картинах, він як ніхто усвідомлював безцінність мирного життя. Після Другої Світової війни у творчості Пікассо з'являється символ «Голуб миру», який був намальований в 1949 році, для Всесвітнього конгресу прихильників миру, голуб з оливковою гілкою в дзьобі, який дарує нам надію на мир у всьому світі.
Для користувачів бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Всім людям планети світ без тривог», також увазі дітей був представлений відео - перегляд «Мир без насилля і сліз».
Присутні на заході діти долучилися до флешмобу на підтримку миру: виразно і проникливо декламували вірші про мир, продемонстрували гасла – побажання миру, спокою і процвітання людям, які на своїх крилах принесли голуби – символи миру.
Всесвітній день миру надає можливість привернути увагу дітей, молоді, дорослих до питань важливості миру, принципів гуманізму, свободі у всьому світі.
Нехай почнеться на Землі нова історія – історія людства, яке не знає війни.

Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.09.2019 0 857
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно