альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Свята в дитячій бібліотеці «Мати, родина, вишиванка – обереги, що єднають Україну»

В чудові травневі дні, коли квітне бузок, дерева вкриваються розкішною зеленню, в Україну приходять свята, які дійсно пов’язані з «кодом» нашої національної свідомості: День матері, Всесвітній день сім’ї, та День вишиванки.
Мабуть, недаремно такі спорідненні свята приходять до нас одне за одним. Мати, сім’я… Вони завжди були найголовнішими, для нас, українців. Це обереги, які зберігає в своєму серці кожна людина.
Теплі руки матері, її мелодійний голос, коли вона співає колискової, дають маленькій дитині невичерпне джерело енергії на майбутнє життя. Сім’я для українців – це історія свого роду, традиції, що передаються від старших до молодших, це опора та підтримка впродовж всього життя. Сім’я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь.
Також щорічно, у третій четвер травня українці та друзі України в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури.
За традицією, в цей день всі охочі приходять на роботу або навчання у самому пізнаваному елементі українського костюма – у вишиванці. По всьому світу проводяться святкові ходи, акції та флешмоби в підтримку української культури.
На відзначення таких чудових днів до бібліотеки прийшли учні 1-А класу, ЗОШ № 7, з вчителькою Таран О. М., які прийняли участь у заході «Мамо, я твоя дитина, знов і знов до тебе лину!»: діти розповіли про свої родини, як вони шанують свою сім’ю та допомагають найдорожчий людині – матусі, співали пісню про бабусю та читали вірші.
А маленькі вихованці Центру соціально – психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Вознесенської міської ради, користувачі дитячої бібліотеки передивились лялькову виставу театру книги «Барвінок» та разом із героями допомогли курчатку зустрітися зі своєю матусею.
І в День вишиванки бібліотекарі та читачі дитячої бібліотеки долучилися до флешмобу #вишиванкаєднає. На сьогодні День вишиванки відзначається більш ніж у 50 країнах світу. В Україні до нього підключаються і народні депутати, і перші особи держави. По всій країні проходять «мегамарші вишиванок та флешмоби української культури. І таки дійсно, вишиванка єднає!
Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 16.05.2019 0 895
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно