альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

«Писанка – це диво, створене руками»

Напередодні пасхальних свят бібліотека № 5 підготувала своїм читачам справжній великодній подарунок - майстер клас з писанкарства для дітей початкових класів.
Писанка – це маленьке диво, створене руками. Своїм корінням вона сягає далеких часів. Для наших пращурів яйце символізувало всесвіт, зародження життя. У слов’ян яйце було початком всього. Вони вірили, що весь світ є подібний до великого яйця: шкаралупа – це небо, плівка – хмари, білок – вода, жовток – земля.
В Україні існувало два види фарбованих яєць – крашанки і писанки. Крашанки фарбували в один колір і вживали в їжу. Писанки ж розписувалися по сирому яйці і зберігали їх як оберіг.
Отож і в нашій бібліотеці був проведений майстер клас по розпису писанок, в якому нам допомагала вчителька початкових класів Царук Катерина Владиленівна.
Спочатку діти з особливим задоволенням прослухали цікаву розповідь про історію писанки та чим вона відрізняється від крашанки, дряпанки, крапанки, дізналися про такий вид оформлення яєць, як декупаж. А також спробували зробити мраморний вид крашанки.
Процес виготовлення писанки досить складний, потребує особливого терпіння і вміння. Незвичайним для дітей було тримання писачка в руках. Затамувавши подих вони старанно виводили різні орнаменти, а потім фарбували яйця.
Писанка вийшла у кожного! Адже, негарних писанок не буває!.
Діти отримали безліч позитивних емоцій від цього чарівного дійства.
Тож котися, писанко, у світ людям на добро, на щастя, на долю!
скачать dle 12.0
Дата публікації: 08.05.2019 0 902
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно