альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Великодні народні традиції

Великдень – найочікуваніший світлий день для багатьох християн. До цього світлого дня християни готуються з великим трепетом.
Сьогодні свято Великодня в Україні символізує загальне відродження та оновлення світу. Збереглося багато звичаїв та обрядів, котрі здійснюються й досі.
Вже стало традицією напередодні Великодня в Вознесенському краєзнавчому музеї експонувати виставки декоративно-прикладного мистецтва. 25 квітня 2019 в музеї відкрилася виставка «Барвиста писанка», така виставка проводиться всьоме. Щороку експонуються роботи з художньої вишивки та писанкарства вихованців гуртків ЦДЮТ, учнів шкіл та майстрів аматорів нашого краю. За цей час залучено десятки талановитих, обдарованих майстринь, які щедро діляться практичним досвідом по виготовленню виробів з молоддю та радують відвідувачів новими, ексклюзивними роботами, які є оригінальними та неповторними.
В цьому році представлені роботи: Сапожник Олени Іванівни, Вакар Вікторії Василівни, Доцяк Людмили Валентинівн. На виставці представлені картини, обрядові ікони та рушники майстринь, які привернуть увагу та нікого не залишать байдужим до народного мистецтва.
В заході взяла участь майстриня Заїка Юлія Олегівна, яка провела майстер-клас по виготовленню писанок. Діти були в захваті й з цікавістю спостерігали, як створюються великодні шедеври. На цій виставці відвідувачі можуть побачити роботи, створені талановитими руками майстрині.
Атмосфера на заході панувала святкова. Діти 2-а класу ЗОШ № 10 під керівництвом Підгурської Т. А декларували вірші, співали великодні пісні, танцювали та привітали присутніх з прийдешнім святом.
Талантам нашим не перевестись, і ця виставка - яскраве тому свідчення.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 26.04.2019 0 834
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно