альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання в дитячій бібліотеці

Щороку, як весна повноцінно вступає в свої права, а діти з нетерпінням чекають канікули, дитяча бібліотека КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» з радістю запрошує своїх друзів на відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання.
Любов до книги починається з дитинства і продовжується все життя. Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати світ? Цього ніхто не знає. Читати потрібно все життя.  Книга - це єдиний вчитель, з яким ми не розлучаємося все життя. Книга – це той друг, порадник, який ніколи не зрадить, а навпаки, допоможе у житті.
В цьому році свято відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання припало на Міжнародний день поезії і свято розпочала із чудовою гуморески П. Глазового «Змія» учениця 5-го класу Новогригорівської ЗОШ Лисенко Яніна.
Щоб порадувати своїх користувачів та гостей, ми запропонували заглибитися в твори, які в цьому році є творами ювілярами відомих дитячих письменників. В цьому році виповнюється 175 років казці Г. К. Андерсена «Снігова королева», 65 років повісті-казці М. Носова «Пригоди Незнайка та його друзів», 60 років оповіданню В. Нестайка «В Країні Сонячних зайчиків».
На свято до дітей прийшла Книжкова Фея. Вона запросила Снігову Королеву, яка намагалася зіпсувати свято, та «переплутала» назви казок Андерсена, але ж діти їх прекрасно знають та добре пройшли це випробування від холоднючої красуні. Запрошена на свято Весна теж змогла розтопити крижані чари Снігової Королеви, щоб всі змогли залишитися на дитячому святі. Прийшов Незнайко та поділився радістю, що книга допомогла йому навчитися робити добрі справи. Мері Поппінс спеціальним термометром виміряла атмосферу в залі, виявила, що вона є дуже класною, щоб відправитися всім разом в Країну Фантазію та провела з дітьми різноманітні ігри: «Вгадай казкового героя», «У лабіринтах ввічливості», «Смайлик-загадайлик». А потім всі уважно і з хвилюванням спостерігали за боротьбою Добра і Зла в ляльковій виставі «Сонячний Зайчик і Сонячний вовк». Та хоч як не намагалися Пан Морок, Баба Яга та Бабай впровадити свою кампанію по залякуванню школярів, їм це не вдалося. Сонячний зайчик разом зі своїми друзями Косєю Вуханем та Колькою Колючкою направилися до лісової школи «знань розумних набиратись».
А впроваджуючи інноваційні ідеї в роботу дитячої бібліотеки,для дітей була оформлена виставка –гра «Мандри сонячних героїв Нестайка». На ній були представлені поробки у вигляді героя оповідання – Сонячного зайчика, та чудові малюнки, виконані учнями 4-Б класу ЗОШ № 7. Після вистави діти перевірили свої знання за допомогою запитань від Сонячного зайчика. Хочемо відмітити, що завдяки плідній співпраці з вчителем Карауш Ларисою Миколаївною, розкриваються таланти дітей, прищеплюється любов до читання та пізнання нового, цікавого. Як справжні актори, свої ролі чудово зіграли учні цього класу – Сумарокова Ірина, Чернишова Валерія, Кучеренко Вікторія, Гергель Дмитро.
Такі заходи допомагають молоді осягнути значення книжки в житті людини, викликають інтерес до цього порадника, формують позитивне ставлення до життя, вчать толерантності, розвивають комунікативні здібності, що є дуже важливим в наш такий стрімкий та сучасний час.
Тож, Всеукраїнський тиждень дитячого читання відкрито і ми з радістю чекаємо на читачів в бібліотеках міста!
скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.03.2019 0 941
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно