альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Проводи Масляної у дитячій бібліотеці

Масляна - традиційно яскраве і тривалесвятона честь пробудження весни наУкраїні,його ще називають Колодієм. Масляна-це радісне світле свято, яке об’єднує, зігріває серця людей. У це свято наші прадіди прощалися з холодною зимоюі очікували на прихід весни. На Масляну усі сім днів відбуваються театралізовані гуляння, катання на гойдалках, ігри, конкурси, кулачні бої, забави, дзвенять пісні - веснянки, водяться хороводи, ходять один до одного на гостини, пригощають млинцями, варениками, різними смаколиками. Масляна закінчується Прощеною Неділею, в яку заведено просити один в одного пробачення, очищаючись у такий спосіб від гріхів перед Великим семитижневим постом, після якого йде Великдень.
Щоб весело та святково провестиМасляну та долучитися до народних традицій нашого народу,9 березня у дитячій бібліотеці зібралися діти на свято «Масляна седмиця кличе веселиться».
Працівники бібліотеки розповіли про традиції святкування Масляної, що триває протягом тижня і кожен день має свою назву та свої звичаї святкування. Діти ознайомилися з прикметами та прислів’ями про Масляну, відгадували загадки.
Радіснозустріли присутні прихід Масляної, яка запросила дітей у світ веселих забав та розваг, де діти взяли активну участь в іграх та конкурсах: «Веселі кухарята», «Млинці», «Півнячі бої», «Бій подушками», «Ворота», «Горобці і ворони», а також водили «Подоляночку» та співали пісні - веснянки.
Діти також ознайомилися з переглядом літератури «Масляні традиції з книжкової полиці», де булипредставлені книги, присвяченіМасляній та іншим святам, які розкривають перед маленькими читачами знання про давні традиціїобряди та звичаї нашого народу.
В це свято діти не забули і про день народження Т.Г.Шевченка, прочитавши свої улюблені вірші.
Діти весело провели Масляну: добре нагулятися разом з друзями, порадіти тому, що вони зібралися разом, та набралися здорового бадьорого духу.
А ще Масляна почастувала дітей млинцями, бубликами, різними смаколиками.
Ми повинні пам’ятати звичаї та свята нашого народу, адже кожнесвято несе для нас та наших дітей злагоду, радість, добро, та любов до рідної країни.
Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 11.03.2019 0 1 568
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно