альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

В дитячій бібліотеці знов звучала Шевченкова мова – мова єднання!

“Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги,
Ми вшановуємо пам’ять
Шевченка”
Уже багато років перші березневі дні ми називаємо Шевченківськими і вклоняємось Кобзареві. Шевченко для нас - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. Вшановуючи 205 річницю с дня народження поета, художника, мислителя, ми знов і знов звертаємося до його творчості і кожного разу усвідомлюємо, що Шевченкова мова – це мова єднання. І тому на зустрічі однодумців в дитячий бібліотеці КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» твори Шевченка читали і діти, і дорослі.Приємно було чути вірші Т.Г. Шевченка у виконанні молодших читачів, учнів 2-А класу ЗОШ № 7, вчитель Бандуля В.В.: Зінзюк А., Зінзюк П., Вакулович Н., Дробуш Д., Лашової В., Березюк В., Плахотнюк, К., Деревенченко М. та учнів 6-хта 7-го класу ЗОШ № 7: Радкевич Д., Долганіч К., Якушевої А, Белявцевої П., Шеленко М., Косячевського Р., бібліотекарів Акуніної Л. П. та Лебедєвої І.А.
Провідником у світ життя та творчості Т.Г. Шевченко прозвучала пісня у виконанні М. Зінкевича «Іду з дитинства до Тараса». Діти дізналися про нелегкий життєвий та творчий шлях поета, про те, що в своїх віршах та поемах Т.Г.Шевченко описував і тяжке життя народу, яке не обійшло і його самого, про те, що Тарас в дитинстві любив слухати, як співала його сестра Катря. Слухав, завчавслова і сам співав. Дуже любив слухати пісні і думи старих кобзарів.
Багато віршів, написаних Т.Г.Шевченком, покладені на музику (72 вірша Кобзаря стали піснями). Усміхнулася доля Шевченкові тоді, коли йому було 24 роки. Є гарне прислів’я“Світ не без добрих людей”. Земляки – художники побачили в ньомуталановиту людину і викупили з неволі, допомагали з навчанням.
І в той час Тарас написав багато творів,які увійшли до збірки” Кобзар”.Згодом ця назва стала символом творчості поета, адже він і є великим співцем українського народу.
Також діти дізналися, що Т. Г. Шевченко був не лише поетом, а ще був й талановитим художником. Багато своїх живописних творів залишив нам у спадок. Він написав понад 1000 картин. За свої малюнкиШевченко був нагороджений трьома срібними медалями. Малював портрети, автопортрети, пейзажі, картини про життя народу. Також діти продивилися «Уроки тітоньки Сови», де ознайомилися з малюнками Т.Г.Шевченка.
Т. Шевченко залишив нам заповіт: «Учитесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь», тож давайте усі разом вивчати Шевченкову мову – мову єднання!
Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 07.03.2019 0 826
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно