альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Мовознавчий гравікон у бібліотеці №4

Для кожного народу мова – найбільший і найцінніший скарб, віддзеркалення душі народу, його історії.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями.

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, до бібліотеки №4 завітали учні 7-А класу ЗОШ №6 разом з класним керівником Онищенко Наталією Вікторівною на мовознавчий гравікон «Мови нашої слова – наче музика жива», щоб затвердити свою любов і повагу до нашої української мови, а також щоб довести собі, що ми їїзнаємо, ми вільно нею спілкуємось, і, головне, що минею пишаємось!

Діти дізналися деякі факти з історії свята, а потім активно брали участь у вікторинах та конкурсах, під час яких мали можливість виявити свої мовні та літературні знання та дотепність: відповідали на запитання на кмітливість, розгадували ребуси, змагалися у скоромовках, побували у ролі вчителя української мови та виправляли речення із суржиком, показували за допомогою жестів фразеологізми та розтлумачували їх значення, вгадували українські народні пісні за фонограмою, а за фрагментами і деталями–літературних персонажів відомих українських книг. Не обійшлося, звичайно, і без гуморесок Павла Глазового.

Логічним фіналом зустрічі став відеоряд на пісню Наталії Бучинської « Мова єднання».

Захід пройшов цікаво, весело, на доброму емоційному рівні. Задоволення отримали усі!

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська», бібліотека № 4

скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.02.2019 0 966
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно